12 January 2016

Procedure of Application for Practical Attachment


Assalamualaikum. Ampunnn beribu ribu ampunnn adik2 sebab akak tak sempat nak reply email adik2 one by one. Akak memang busy keje dan lately ni busy pasal wedding preparation. Dup dap dup dap ni haaaa. Sorry yee.

Okay kat sini akak nak share cara paling basic nak apply praktikal kt UMW tu.  
Bahan2nya:
- surat permohonan, resume dan dokumen lain yg diperlukan. 
- Sekeping sampul surat
- setem / nak lagi cepat beli sampul pos laju atau pos ekspress
- alamat UMW. Sila google yg kat seksyen 15 tau. Blog akak korang boleh google takkan alamat tempat praktikal idaman tak boleh google. Ye dak? Hihi
- pastu pos la benda tu sumee.
- nak lagi cepat? Hantar je by hand. Tanya kat marshall tu department training kt mana nanti dia mesti tunjuk punyeee.

Sebelum tuuuu.. Make sure tulis U/P atau ATTN TO "TRAINING & DEVELOPMENT DEPARTMENT" supaya dokumen adik2 tu sampai ke department yg betul. 

Please please and please. Maintain your formality. Because this reflect yourself.



So far tu je dulu. Utk email address akak kena check balik dgn PIC nak letak email yg mana. 

Semoga urusan adik2 dipermudahkan. Dan semoga urusan akak juga dipermudahkan. Countingdays sangat nih.