13 August 2016

Second trimester

Assalamualaikum.

Hello second trimester. Hihi. Dah start rasa excited.

Forth month
Week 13-16
Selera makan getting better, just tak boleh makan banyak. Paling sadis kelmarin teringin makan the chicken rice shop, tapi tak sampai separuh dah tak boleh masuk. Rasa macam penuh sangat perut padahal nak makan lagi tapi tak boleh makan. T_T So makan je la sikit-sikit.

For second check up, my HB decreased. Haha. First check up hari tu pun nurse dah tulis guna pen merah, ni turun lagi. Memang kena bebel la. Pastu dapat ubat zincofer. Sayangnya ubat tu besar, Hari tu makan, tak lama pastu muntah. Nasib baik tak kena tudung sebab masa tu nak gerak pergi kerja. Pastu sampai hari ni tak makan ubat tu. Tengah cari makanan lain yang boleh naikkan HB.

Btw, kat office sekarang memang tengah musim orang pregnant. Haha. Almost sepuluh orang kot. Tahniah la korang.

Okay nanti sambung lagi. Babai.

No comments: