13 August 2016

First Trimester

Assalamualaikum.

Hai guys. Here I want to share a little bit about my pregnancy. Sebagai kenangan la kononnya. 

First month
Week 1-4. 
I didn't realized that I was pregnant. Everything is okay just sometimes feel too tired and nausea.

Second month
Week 5-8
The tiredness is still there. And my period was delayed about a week. Usually if delay, only for 2-3 days. After I asked my friend who is currently pregnant too, she asked me to do UPT. So, here it is. On my birthday, second day of puasa. My husband and I went to Aeon Mall to look for my birthday present. Haha. Hadiah belum jumpa, tapi beli pregnancy test dulu. Sampai rumah terus buat test sebab tak sabar nak tahu result. I am not excited to get pregnant at that time, I just scared because if it is indeed true that I am pregnant, the due date is during peak season of my department. I feel afraid because I only been transferred to that department on last April. And yes, the result is positive. My husband was so happy. Pagi esok tu buat lagi test for confirmation and the result is still positive. Nervous because I am not ready. Haha. A few days later baru start rasa tak sihat waktu pagi and terus balik rumah, padahal dah sampai office tu. Nasib baik manager okay. So I just tell him that I might be pregnant and will meet doctor by that day for confirmation. I said sorry to him regarding the due date and he said you not need to bother about it. Congratulation and take care of yourself. Masa tu pulak kebetulan husband cuti sebab nak submit thesis dia. But then he was so busy, petang baru sempat pergi klinik. Terus buat scan and doctor confirm I was 5 weeks pregnant. 

Dan bermulalah perjalanan seorang ibu mengandung. Haha. Simptom muntah dan tak lalu makan. Makanan kegemaran pun jadi tak gemar. Memang makan sikittttt je untuk alas perut. Kalau tak muntah balik tu sangat bersyukur la. MC tak payah cakap la. Ada satu minggu tu, pergi kerja sehari je hari lain terbaring kat rumah. Memang tak larat nak buat apa-apa. Kerja rumah semua husband buat. Baju pun husband gosokkan. Thank you husband. :')

Third month
Week 9-12
Masa raya ingatkan dah sihat tapi tak pun. Still ada muntah-muntah lagi. Week 10 pergi klinik kesihatan (KK) untuk buka buku pink. Masih ada MC lagi. Memang unstable la. Kerja pun banyak salah. Benda yang senang pulak tu yang salah. Nasib baik tak kena marah. Huu.

By end of first trimester tu dah kurang muntah-muntah, tapi selera makan masih takde. Makan sekadar nak hilangkan lapar je. And sometimes ada sakit kepala yang teruk jugak. 

Baru rasa apa yang mak rasa dulu. Terima kasih mak. :')

No comments: