05 February 2014

Choices


Entri ini bertujuan untuk menyedarkan diri sendiri. Supaya sentiasa bersyukur dengan apa yang ada. 

As all of you know, currently i am waiting for the feedback from company R. Yang company KK tu rasanya memang tak dapat kot. If company R reject me, I plan to join SL1M at UMW. Nampak tak betapa sayangnya saya kat UMW? :D

Okay, back to the topic. Siang tadi saya terima panggilan daripada company S (bukan nama sebenar), asked to attend the interview this Friday. Dah berbelah bahagi nak pergi ke tak sebab tengah tunggu feedback company R.

But then just now at 8:23 pm ada orang call. Terkejut baq hang orang call malam-malam suruh datang interview esok. Esokkk. Apa aku nak menggoreng nih. Chinese lady yang call jadi sangat yakin esok kena speaking punyaa. Ops, ni company MS (bukan nama sebenar).

So Amira... Bersyukurlah sebab awak dapat panggilan interview. Orang lain masih duduk di rumah tahu.

Bercakap soal gaji, impian dan cabaran. 

Ya, impian saya untuk bekerja di dalam pejabat. Sebab tu la belajar Office Systems Management. :p 
Gaji mestilah nak yang tinggi kan. At least kalau dah bayar kereta, dah bayar bil, dah bagi parents, masih ada sedikit untuk shopping apa salahnya. $_$
Cabaran. Bekerja dalam suasana yang mencabar is my dream too because I want to challenge myself. Memilih untuk praktikal di bumi Shah Alam adalah cabaran buat diri sendiri sebenarnya dan Alhamdulillah berjaya melepasinya.

Jadi... mohon kawan-kawan doakan saya dapat buat pilihan yang tepat.


No comments: