28 December 2014

Pengalaman Beli Kereta MyVi SE 1.3 Auto Metallic - Public Bank


Ehem2. I know the the total of readers are decreasing. But still i want to share my experience. Hehe.

So here it is.

Pada yang dah kenal sy korang mesti tahu yg sy ni cerewet bab kete. Dan korg akan tahu jugak yg sy lebih pentingkan makan dan shopping instead of kete. Maksudnya tak kisah la pakai kete kecik asalkan boleh makan sedap2 menambahkan berat badan dan shopping tak ingat hujung bulan. Kehkeh.

But the things go oppositely when my friend bought a car. Adik sy dah tanya bila nak tukar kete sbb dia nk si kancil tu. Mak pun dah tanya tak teringin ke ada kete sendiri sampai bila nak guna kete abah ha gittew la ayat mak.

Pastu bila fikir masak2, ya i should buy one sbb kalau tak beli pun bukannya boleh simpan duit beratus ratus ratus. Duit habis kat mana ntah. Sobb. So better kite beli pastu nampak la benda yg kite bayar tu. 

So sy terus kumpulkan documents slip gaji terbaru tiga bulan, penyata kwsp, penyata bank,  salinan ic dan salinan lesen. Bagi terus kat saleperson which is my uncle.

Bincang punya bincang punya bincang dah decide nak amik myvi 1.3 se manual solid. Kenapa myvi? Sebab parents suruh. Awak takde pilihan sendiri ke? Eh adaa picanto tu tapi parents tak bagi so afdhal la kite ikut arahan parents.

Then bincang nak letak downpayment berapa. Fikir nak zero je sbb takde duit pun. Haha. but after a few discussion sy decide nak letak 3k.  so bermulalah episod menerima panggilan drpd pihak bank. Jenuh gak la nak jawab sbb dorg call waktu office hour. Sobb. After two weeks kot bank islam approve my loan with interest rate 3.6. Woahhh ternganga masa tu dah kenapa mahal sgt nih. Bank lain pun ada approve gak tp nak grantor. Hmmmmmm.

Disebabkan kononnya takmo susahkan abah jd grantor sy ckp kt uncle nak cancel. See kejam kan sy. Huahua. Then uncle pujuk suruh teruskan jugak.

After a few days dia bgtahu public bank boleh bg rate bawah 3 tapi kena amik auto metallic and ada grantor. Yg ni mmg tak fikir panjang la terus call abah mintak bank statement and slip gaji sume. esoknya public bank call maghrib2. First time bank call after office hour.Pastu dua hari kemudian public bank call bagitahu loan lulus dan boleh sign agreement.

Bla bla bla bla bla pastu dapat kete on end of nov hari tu. Sekarang alhamdulillah dah tinted. Dah habis first service pun. Dah start bayar da pun. 

Here the summary.
Myvi se 1.3 auto metalic Rebate 1.5k
Downpayment 3.5k
Interest 2.96
Monthly 511

Bertahanlah utk installment selama 108 bulan ini.


07 November 2014

Marketing Student Needed for Internship

Dear all students especially those who are majoring in Marketing.

Those who are interested to do internship in UMW are encouraged to apply by sending your application letter, resume and transcript to me. 

Preferences:
Male
Marketing student.

Remarks: This offer is valid till end of this year only.

31 August 2014

Happy Independence Day Malaysia!



*entri takde kena mengena dengan tajuk.

10th August, I already confirmed as permanent staff. Wohoooo. Celebrate the confirmation with come in late to the office for two consecutive weeks. Haha. Okay let me inform you what had happened to my life this past few months. 

Since my internship last year (it has been a year, rasa macam baru semalam. sobb) i stayed with my uncle at Pinggiran USJ. Then when i got the job at Bandar Baru Klang, my mom asked me to stay with him too. Everything is running smoothly till early of June. My uncle's father in law had passed away and since his wife only have two siblings (the other one is staying at Seremban), he decided to stay with his mother in law. So about a month I stay alone at Pinggiran USJ because I will relocate to other house by July. Unfortunately there is few things happened. Thus, during fasting month I stay with my family in Banting and I drove all the way from Banting to Bandar Baru Klang everyday. I repeat, everyday.

After raya, my mom asked me to stay with my aunt at Taman Teluk Gadung Indah nearby Port Klang. The journey only took 30 minutes for me to reach my office. Suddenlyyy there is construction that take 8 months to finish at the bridge, the name is Jambatan Kem kot. I was like urghhhh whyyyy. why now. :( So that is the reason why I always come in late. Haha. Maybe I need to go out by 7 am. Same like when I drive from Banting. Perghhh. Just imagine the horrible traffic jammed. You only drive a Kancil, while you surround by a millions of lorries. Huwaaaa.

Okay now we move to other topic. My planning is to buy a car by next year. So sekarang memang struggle kumpul down payment supaya installment tak tinggi sangat. Btw, last two weeks I almost submit all documents to buy a car. Haha. Nafsu tak dapat nak kawal sebab lawa gile kereta tu. Guess what. A Picanto. Ya I know most of you akan cakap tak berbaloi sebab mahal tapi dah memang minat nak buat camne kan. Since sekolah menengah okay dah aim Picanto. Tapi sebab tak direstui oleh ayahanda, maka terpaksa batalkan hasrat tersebut. Kita ikut kemampuan je la ye. So aim for local product. Maybe Axia. Manual transmission. Solid. Variant apa tak decide lagi. Sebab nak tunggu kereta tu keluar. Or maybe will wait till Proton keluarkan kereta compact dia. So tengok je la tahun depan ye. 

Adios.

20 July 2014

It Is Sundayy


Selamat pagi semua! Dah lama tak update. Sibuk dengan kerja. Heheh. Takde benda sangat pun nak update. Just nak mohon readers doakan saya dapat kerja lain. Dannn dapat rumah lain. Penat oi drive sejam lebih nak pergi kerja. Minyak lagi. Camne nak menyimpan kan? Haihh sabar sabar.

Doakan yang terbaik untuk Palestin dan Malaysia. Salam ramadhan. :)

31 May 2014

Istiadat Konvokesyen UiTM ke-80 Sidang ke-12


malas nak taip. layan gambar je ye.
:)












sekarang rasa macam nak sambung master -_-

19 April 2014

Recap



I am back after a long pause. :) Been quite busy with the job. Almost everyday punch out after 6.30 pm. Tapi gaji takat tu saja. Hm, bersyukurrr. That's the road that I chose. So I need to face it. 

For those who are still studying, PLEASE BE GRATEFUL. You will miss those memories when you enter job world. #thisisfact

save the date :)


recap tang mana pun tak tahu. -.-

09 March 2014

20%


I have been wrote about it. Satu hari nanti Amira takkan sama dengan Amira yang dulu. Dan ia sedang berlaku. In progress, about 20%.

#PrayforMH370

15 February 2014

5 Hari dan 14 Februari



Alhamdulillah. Dah 5 hari... eh, 6 hari sebenarnya termasuk hari ni. Okay, dah 6 hari bekerja. It is not easy. It is tough. I can't give up. I must be strong.




14 Februari tu bukan nak cerita pasal Valentine walaupun kat office heboh pasal tu. Office saya ramai Chinese, jadi mereka celebrate Valentine. 

Ini kisah 14 Februari Amira. Alhamdulillah, officially graduated. Melihat perkataan COMPLETE membuatkan saya rasa sungguh lega. Despite all the hardships and tears, Alhamdulillah Allah izinkan untuk saya menamatkan pengajian. Semoga Allah izin untuk menghadiri majlis konvo. Dan semoga Allah izin untuk mempunyai suami di dunia ini. Kalau tak, kita jumpa kat akhirat ya encik suami.


06 February 2014

Pengalaman Temuduga Kerja Part 2


Kalau nak baca part 1 boleh klik sini.

Company 3
MSC (bukan nama sebenar)
MNC jugak kot.
Tarikh 6 Februari 2014 fresh from oven. :D

Seperti biasa, adegan salah masuk jalan mesti ada. Haha. Sampai lambat sikit tadi tapi nasib baik dia faham. Only 1 interviewer, Chinese girl. Masa mula-mula masuk dah rasa tak sedap hati  sebab office tu sangat sunyi. Pastu nampak macam ramai Chinese jugak. Dah risau da, ni company Chinese ke. But all the feelings flew away when the interview session start. This Chinese lady is so friendly sampai tak rasa nervous pun. Soalan pertama mestilah please introduce yourself. So membebel dan menggoreng la saya di situ. Tapi kali ni takde soalan strength and weakness. Heheh. But there is one question that I think all of you must prepare, what is your plan. It can be what is your plan if you get this job or what you want to be in 5 years. Contoh je la kan. Ops sebelum terlupa, another question is why you choose that company. Menggigil saya nak jawab tadi. Eh macam propa je menggigil. Okay la, gelabah is the word. Haha. Pandai-pandai la korang goreng. Macam tak biasa pulak kan. Heh. Yang paling best adalah, I asked her what is the range of salary and she looked back at my application form and said, "Oh you minta RM2000.. Okay we can give you that amount sebab you kena ulang alik dari rumah kan." Omo omo Tersengih terus dengar dia jawab macam tu. Haha. Besides, she said that my English is quite good. Hahahaa. Memang tergelak la kan sebab saya tahu level saya. Tak bagus sangat pun. Same goes to company R, the interviewer also said that I can speak English fluently. But the reality is, not really fluent. Heh.

Now waiting for their feedback. Esok adalah hari penentuan. Harap sangat salah satu daripada those companies bagi positive result. Kalau dua-dua tak dapat.. ermmm.. kena usaha lebih lagi. 

Tips:
Kalau perasan kat website Jobstreet tu ada ruangan untuk buat English test. Korang buat je sebab itu akan membantu company untuk tahu tahap English korang. Besides, korang bantai je speaking masa interview tu tanpa segan silu. Kalau dah sangkut sangat baru cakap Bahasa Melayu. All the best kawan-kawan. Semoga kita semua akan ada masa depan yang cerah. :)

05 February 2014

Choices


Entri ini bertujuan untuk menyedarkan diri sendiri. Supaya sentiasa bersyukur dengan apa yang ada. 

As all of you know, currently i am waiting for the feedback from company R. Yang company KK tu rasanya memang tak dapat kot. If company R reject me, I plan to join SL1M at UMW. Nampak tak betapa sayangnya saya kat UMW? :D

Okay, back to the topic. Siang tadi saya terima panggilan daripada company S (bukan nama sebenar), asked to attend the interview this Friday. Dah berbelah bahagi nak pergi ke tak sebab tengah tunggu feedback company R.

But then just now at 8:23 pm ada orang call. Terkejut baq hang orang call malam-malam suruh datang interview esok. Esokkk. Apa aku nak menggoreng nih. Chinese lady yang call jadi sangat yakin esok kena speaking punyaa. Ops, ni company MS (bukan nama sebenar).

So Amira... Bersyukurlah sebab awak dapat panggilan interview. Orang lain masih duduk di rumah tahu.

Bercakap soal gaji, impian dan cabaran. 

Ya, impian saya untuk bekerja di dalam pejabat. Sebab tu la belajar Office Systems Management. :p 
Gaji mestilah nak yang tinggi kan. At least kalau dah bayar kereta, dah bayar bil, dah bagi parents, masih ada sedikit untuk shopping apa salahnya. $_$
Cabaran. Bekerja dalam suasana yang mencabar is my dream too because I want to challenge myself. Memilih untuk praktikal di bumi Shah Alam adalah cabaran buat diri sendiri sebenarnya dan Alhamdulillah berjaya melepasinya.

Jadi... mohon kawan-kawan doakan saya dapat buat pilihan yang tepat.


04 February 2014

Pengalaman Temuduga Kerja


Ehemm. Saya tak sangka saya akan buat entri pasal temuduga kerja. Dah tua da amira. *sigh. Sekarang dah sebulan lebih menganggur. Baru attend dua interview. Sebab baru dapat dua panggilan. Sedih kan? Tak laku ke fresh grad nih? I got my degree, I got CGPA yang okay, apa lagi yang tak cukup?? 

The answer is experience. Yeahh siapa yang nak amik kalau kita takde pengalaman. Jadi bersyukurlah at least ada dua company called for interview. Kalau orang lain dapat lebih banyak panggilan interview, itu rezeki mereka. Ya, rezeki. Allah yang tentukan rezeki masing-masing. Kita usaha je. Kita dah usaha nak sambung master, tapi mak tak bagi. Takde rezeki la tu. Kita dah usaha nak kahwin, tapi tak dapat. Takde jodoh la tu. 

Ehh kenapa tersasar dari topik asal nih?

Ehem. Okay, back to our topic. Di sini saya nak share pengalaman interview saya. Selamat membaca!

Company 1 
KK (bukan nama sebenar)
Japanese company.
Tarikh 13 Januari 2014
Dua orang interviewers. Both are girls. Seorang Chinese, seorang lagi Malay. Soalan yang tipikal tu korang faham sendiri la kan. Antara yang menarik, mereka tanya situational questions. What if bla bla bla. What happen when bla bla bla. How would you handle bla bla bla. Kat sini, pandai-pandai la korang goreng. Macam tak biasa pulak kan menggoreng. Asalkan jangan hangus sudah, yang penting cukup masak, cukup rasa. Since saya belajar HR hanya on the surface sahaja, mereka macam tak confident sebenarnya. Haha. Sebab position dalam HR department. Then dia suruh kita tanya soalan. Saya tanya, bila paling cepat saya boleh dapat tahu yang saya diterima bekerja. (Nampak tak desperate sangat nak kerja? :p ) But they asked to wait until the end of February. Lama tuuuuu. Ohh another question yang mereka tanya adalah bila nak kahwin. I was like "Errr errr."  Pastu habis. Dorang tak cerita pun pasal benefit and whatsoever. Job scope ada la sikit-sikit tapi itu termasuk dalam situational questions. Dorang tak explain sangat. Okay done.

Company 2
R (bukan nama sebenar)
Multinational Company (MNC)
Tarikh 4 Februari 2014. Hari niii. :D
Two interviewers. One man, one lady. The lady is from my hometown and she knows my aunt and uncle. What a small world. Heee. And that man will be my superior if I get the job. A little bit scary actually. But the lady managed to reduce my nervousness. Thanks to her. The questions almost same like usual. Cumaaa mula-mula akak tu speaking, pastu kita pun speaking la jugak kan walaupun hancur. -.- Rupanya dia nak uji je. Hoho. So after introduction session tu cakap bahasa ibunda je. Hee. Interview kali ni dia banyak tanya pasal previous job. Previous job saya internship je la kann. Dengan temporary sales assistant and temporary clerk at MME. So sesi bercerita je la. Hehe. Ohh not to forget, soalan tentang strength and weakness sangat wajib ya jadi bersedialah untuk menggoreng lagi. Apa yang menarik tentang interview kali ni adalah dia cerita pasal job scope, dia cerita pasal manager or superior, dia cerita sedikit tentang environment and tentang benefit to employees. Besides, this is the most interesting part. The lady motivates me on how to do job or tasks properly, how to mingle around with others. She asked to be like a sponge, absorb any knowledge and apply it. She asked to grab any opportunity no matter what position. Sebabb kita kan fresh grad yang takde pengalaman. Sooo kalau ada offer, just grab. Tapi kalau tak dapat jangan putus asa. Rasa macam baru lepas attend kursus motivasi. :D

 Ini cerita dua hari lepas. Orang tamak selalu kenyang. Vanilla milkshake and yam ice blended.


Ini kisah tadi. Fresh. Reward myself after the interview. Yummyyy.

Tadi singgah apartment amik barang, minta izin kat security nak bawa kereta masuk. Pastu dia tegur, "Dah lama tak nampak." Same goes masa nak keluar. Dia cakap lagi benda yang sama. Awak dah kenapaaa. Stalk saya ehh. Ke rindu tengok kereta saya berebut parking yang paling dekat dengan gate tu? Haha. 

23 January 2014

Wishlist *updated


Memandangkan berangan adalah percuma, jadi tak salah la kalau nak berangan. Heheh.


Kereta pakai kereta kecik dulu takpe, yang penting ada rumah. Tak kira la besar ke kecik, yang penting rumah.

Ini untuk memudahkan kerja seharian. Pfftt Nampak sangat malas basuh guna tangan. 


Ini untuk menyimpan air Bliss kegemaran. Dapat yang kecik pun takpe.


Ini sungguh wishlist hadiah kahwin. Bukan nak beli sendiri. Kehkeh. Masalahnya ada ke orang nak bagi? -.-
Yang ini boleh beli sendiri. Lol. Sedapppppppnya buat roti bakar letak kaya. 

Ini pun wishlist hadiah kahwin. Tapi kalau takde orang bagi, insyaAllah akan beli sendiri. Jimat sikit tak payah hantar kat tailor. Tapi kena belajar laa. Takde basic pun sekarang nih.


comel kann?? supaya boleh baking kat rumah. :D


Nanti kalau ada lagi, akan update. Tapi tapi kenapa cakap pasal kahwin ni? Haihhh. Calon mana calon?

Cabaran Penganggur


Ehemmm memandangkan belum dapat kerja lagi, jadi penganggur la gamaknya. Mohon doakan saya dapat kerja cepat-cepat ya.

Okayyy motif utama tulis entri baru adalah untuk bercerita tentang kenaikan berat badan. *malunya. To be honest, sejak asasi lagi berat saya tak pernah turun. Maksudnya ia sentiasa naik sejak 2-3 tahun kebelakangan ini. Kalau masa asasi berat 42kg, jangan tanya la sekarang berapa kg. *malu lagi.

Jom cerita pasal lifestyle. Dulu masa asasi makan tu makan la jugak tapi jimat baiii sebab elaun mana cukup kan. So kena jimat. Kalau nak pergi mall pun selalu jalan kaki. Nak balik pun sama. Ingat lagi bawak balik susu 6 kotak tu dengan barang-barang lain. Berjalan kaki okay!

Masa degree.. Kalau duduk kolej wajib la turun tangga nak pergi kelas. Belum kira lagi naik tangga sebab lif penuh. Pernah naik tangga sampai tingkat 12. Perghh. Sekarang? Menangis laaa. Haha. Pastu kalau balik kolej tak naik tangga pun, selalu kena berdiri untuk tunggu bas. Dan kalau duduk rumah sewa laaagi kena jimat. Nanti minyak kereta tak cukup. Pastu selalu kelas pukul 10, so dapat parking jauh. Kena la berjalan kaki dari tempat parking nak pergi kelas. Siapa yang pernah pergi Puncak Alam mesti tahu betapa jauhnya tempat parking students tu.

And lastly masa praktikal. Ohooiiii. Ni zaman melantak namanya. -.- Berjalan hanya dari rumah nak ke tempat parking di luar pagar apartment, pastu dari tempat parking nak masuk office. Itu sahaja. Makan? Heaven sangattt. Kadang dah beli sarapan. Pastu selalu ada makanan lebih untuk training. (Dept saya uruskan training). Jadi makanlah untuk elakkan membazir. Dan department tu jugak selalu buat makan-makan. Eh selalu ke? Erm ermm tak sangat kot, selalu sebab ada makanan lebih dari training tu. Tapi kadang-kadang buat makan-makan sambut birthday. And kalau ada event, akan ada makanan khas untuk kitorang. Heheh. Jadi, manalah badan tak naik kan? Lagi pulak, kat sini la saya belajar makan macam-macam. Pergi subway la, pergi chillis la, pergi secret recipe la, asiari la. 

Kesedaran bermula apabila manager saya begitu menitikberatkan soal pemakanan sebab ada orang tanya dia pregnant ke. Heheh. She is a calorie counter. She will write whatever she eats and count the calories. Dia selalu makan sayur je, jarang sentuh nasi. Pastu saya terfikir, sampai bila nak makan sedap-sedap je amira. Kena tengok apa yang kita makan, jangan sumbat je. Okay bermula misi baru. Disebabkan saya saaaaaaangat suka makan, saya beli snack baru. Granola bars. Tapi mahal kan? Hari tu boleh beli sebab ada elaun. Sekarang ni elaun tak dapat lagi. *sobb. So kena pandai-pandai kreatif cari snack lain seperti buah-buahan atau kekacang. 

Besides, kena start bersenam. Isnin lepas berjogging dengan adik. Tak sampai satu round pun, pastu terus jalan kaki. I know my capacity. Dibuatnya pengsan, ada ke orang nak angkat? Kehkeh. Lepas tu kitorang balik kemas rumah lepak lepak and terus ke Banting settle kan urusan rasmi. Pastu terus pergi Puncak Alam untuk hantar hard cover thesis. Memandangkan adik belum dapat lesen jadi saya la yang memandu kereta manual itu. Pukul 6 baru sampai Banting balik, mak ajak pergi Pizza Hut. Ohooiiiii anak-anak kat rumah suka benor mak belanja makan yee. Hehehe. Malam tu terus sakit kaki. Pastu semalam bantai aerobik. And sakit kaki lagi. Haihh nak kata tak stretching, dah buat da. Pelik.

Jadi azam saya sepanjang jadi penganggur ni adalah untuk lose weight secara sihat. Jaga makan dan bersenam. Kalau dapat hilang at least 5 kg pun dah cukup bersyukur. Doakan yaa.

20 January 2014

Today is the DAY


Pewwittt. Tajuk nak propa je kan. Hikhik. Sooooo attention seeker. Dah kata result aura reading warna orange kannnnn. Haruslah propa. LOL.

Hari ni saya dah habis belajar secara tidak rasminya. Nak rasmi tunggu dah konvo. Dah habis belajar sebab dah submit hard cover thesis and no more correction. Alhamdulillah, segala pujian hanya untukNya.

Ucapan tunggu konvo. InsyaAllah.
sorry gambar senget. heee


16 January 2014

Important Documents


Hai adik-adik. Bertemu lagi di ruangan tips latihan industri bersama kak mira. Maklumlah sejak dah menganggur ni takde benda nak buat, jadi moh le menambah pahala buat sharing session secara online. Hehe.

Hari ni akak nak kongsi benda-benda penting yang adik-adik kena ada sebelum start latihan industri. Tapi ni fokus pada Faculty of Business Management sahaja terutamanya untuk kursus empat serangkai iaitu Office Management, Health Admin, Customer Service dan Event Management.

Berikut adalah dokumen penting yang adik2 kena ada.
1) Buku log (daily-warna kuning or peach)
2) Buku log jumpa advisor (hijau)
3) Guidelines nak buat portfolio
4) Evaluation form
5) Borang apa ntah. Lol

Ini pengalaman akak. Akak dapat buku log warna kuning tu masa dah dapat feedback nak praktikal kat mana. Staff office tu bagi siap2. Guidelines nak buat portfolio akan diberi masa taklimat terakhir before kita habis semester 5. Buku log hijau akan diberi or kita kena minta sendiri masa first time jumpa advisor untuk semester 6. Kalau nak sambung semester 5 punya pun boleh rasanya. Borang apa ntah tu pensyarah yang datang visit yang akan bawa tak pun dia akan email siap-siap dan minta adik print sebelum dia datang. Minta manager kita isi dan beri kat dia masa dia datang visit. Okayyyy akak tak cerita pasal evaluation form kan? Sebab akak tak tahu menahu langsung pasal ni. Ini sangat hororscope (bak kata akak2 T&D). Borang tu penting tahu takkkk sebab itu lah yang akan jadi kita punya 40%. 60% untuk portfolio. Akak malaslah nak cerita pasal camne akak boleh tahu pasal borang tu, camne akak gigih cari borang tu kat Puncak Alam, camne akak gigih pergi Shah Alam untuk minta manager isi borang tu dan camne akak gigih poskan borang tu sebab dah tak mampu pergi Puncak Alam. -.-

Pengajarannya, please alert. Rajin bertanya kat kawan2 pasal apa2 document yang penting tuh. Akak dah tanya masa awal2, dorang cakap takde pape da. Rupanya masa pertengahan sem dorang dapat borang tu tapi lupa nak inform kat akak. Jadi akak la terkontang kanting gelabah cari borang tu siap kena perli dengan staff office. pfftttt. 

Semalam akak dah check kat website posmalaysia, Alhamdulillah document tu sampai. Harapnya mereka tak lupa key in markah akak la yeeeee. Manager akak tolong baik punyaaaaaa. Janganlah tiba2 akak kena repeat praktikal. LOL.

10 January 2014

Full of Confusion


I don't know how to start writing. *thinking 

Last semester, my friends and I were ready to do the thesis individually. I mean, after we finished the proposal. But for this semester, we got new supervisor. She said that we can do it together, there is no need to submit it individually. Everything run smoothly until 2 January 2014 which is the day of thesis submission, when we propose to present the thesis as a group. Our supervisor said that we need to submit the thesis individually and she extend our submission date until 3 January. Okayyy. But then this morning when we are prepared to present individually (read: redha untuk present individual, bukan bersedia untuk present), suddenly my friend who is presenting called us (me and Iee) to enter the class and present together. I was like "err errr baru sampai kot, tak sempat touch up pun." The worst thing is all of us are not prepared at all. But Alhamdulillah, despite all of the confusion, we managed to do it. Alhamdulillah. Thanks a lot to Hans and Iee.

08 January 2014

Sijil Kursus Kahwin




sijil ni tahun 2012 baiiii.
sekarang dah 2014.
agak-agak kalau 2015 or 2016 masih boleh guna tak?
ke kena pergi kursus lagi?
err

03 January 2014

We have Allah


the above title is the conclusion

I have done with my practical attachment. Everything run smoothly. Alhamdulillah. Currently struggling to complete thesis. My presentation was scheduled, need to present next week, Thursday. So I have approximately one week to prepare the presentation. May Allah ease everything.

I have applied more than twenty vacancies. Hopefully can get the feedback as soon as possible. And no scam, please.



Despite all this hardship, we or I really need to bear in mind that we have Allah. May He ease everything.