21 October 2013

Cinta High Class & Cintaku kerana Agamamu


Alhamdulillah, baru selesai membaca buku karangan Fatimah Syarha dan Dr. Farhan Hadi. Saya kasi 5 bintang. Perlu beli sendiri lepas ni untuk simpanan/beri pada orang lain. Sebab yang ni saya pinjam sepupu.

Saya tidak sebaik Qani'ah Syumaila. Tapi saya harap belum terlambat untuk menjadi sebaik beliau. Allah Maha Tahu. Moga Allah ampunkan dosa-dosa kita. Ameen.

13 October 2013

Empat hari


Sabtu 12 Oct
Shah Alam - Banting
Petang jadi driver pusing2 Banting

Ahad 13 Oct
Pagi hantar mak dan nenek pergi pasar
Tengah hari pergi Kuala Selangor amik adik dan 2 orang kawan dia. Aku naik kancil je oii. haha

Isnin 14 Oct
Kerjaa. Banting - Shah Alam

Selasa 15 Oct
Kemungkinan besar balik kampung. Dan kena hantar adik ke Kuala Selangor dulu, baru balik Shah Alam

Conclusion: tired of driving. -.-

10 October 2013

A Month

 

It has been a month since I start intern here. Alhamdulillah. There are a lot of things that i learned. A lot of experiences and exposures that I got. Will share everything in point form so that the readers will not confused or "sakit mata". Hehe.

  • Start to do overtime (cannot be claimed) during first week. Rekod balik paling lambat adalah 10.30 malam sewaktu menyiapkan invitation card for UTAc launching. Dan Isnin lepas pun balik lambat, around 10 malam, sebab prepare doorgift for UTAc launching. Hari Selasa semua orang balik awal, dan marshal pelik sebab T&D selalu balik lambat. Hehe. Frankly speaking, tak pernah pun balik tepat jam 5.30 petang.
  • Second week dah start coordinate training for MT. Nervous dan sangat gelabah masa tu. It was so surprised bila jumpa balik dengan salah seorang MT di surau, she thought I am a permanent staff. Perghh.
  • This week dah 3 kali pergi Concorde Hotel. Haaa pergi hotel dah macam pergi mall. Haha. Masa pertama kali sampai tu sangat la nervous. Second time dah selamba jeee. Da la naik Mr Kancil je. Kalau naik kereta company sedap jugak. Heh.
Jadi.. itu je la buat masa ni. Will upload the pictures later. Sekarang juga sedang menjaga hati daripada anasir luar. Maklumlah, orang yang dah berpunya tak nak jaga hati kita, jadi kita kena jaga hati kita sendiri. Sobb

Petunjuk:
UTAc is UMW Technical Academy
MT is Management Trainee
T&D is Training & Development