10 October 2013

A Month

 

It has been a month since I start intern here. Alhamdulillah. There are a lot of things that i learned. A lot of experiences and exposures that I got. Will share everything in point form so that the readers will not confused or "sakit mata". Hehe.

  • Start to do overtime (cannot be claimed) during first week. Rekod balik paling lambat adalah 10.30 malam sewaktu menyiapkan invitation card for UTAc launching. Dan Isnin lepas pun balik lambat, around 10 malam, sebab prepare doorgift for UTAc launching. Hari Selasa semua orang balik awal, dan marshal pelik sebab T&D selalu balik lambat. Hehe. Frankly speaking, tak pernah pun balik tepat jam 5.30 petang.
  • Second week dah start coordinate training for MT. Nervous dan sangat gelabah masa tu. It was so surprised bila jumpa balik dengan salah seorang MT di surau, she thought I am a permanent staff. Perghh.
  • This week dah 3 kali pergi Concorde Hotel. Haaa pergi hotel dah macam pergi mall. Haha. Masa pertama kali sampai tu sangat la nervous. Second time dah selamba jeee. Da la naik Mr Kancil je. Kalau naik kereta company sedap jugak. Heh.
Jadi.. itu je la buat masa ni. Will upload the pictures later. Sekarang juga sedang menjaga hati daripada anasir luar. Maklumlah, orang yang dah berpunya tak nak jaga hati kita, jadi kita kena jaga hati kita sendiri. Sobb

Petunjuk:
UTAc is UMW Technical Academy
MT is Management Trainee
T&D is Training & Development

No comments: