07 July 2012

Organizational Behavior

Assalamualaikum.

Semester 3 yang penuh dugaan, terutamanya dari segi akademik. Masalah-masalah lain pun ada juga. Tapi bila fikir akademik ni rasanya perlu renew niat. Dan redha. Redha walaupun carry mark sikit sebab diri sendiri yang tak perform dalam setiap assessment yang diberi.

Lusa paper Organizational Behavior. Subjek yang penuh dengan teori. Kena ingat keyword dan faham konsep baru boleh score. Jangan harap nak menggoreng macam paper lain. #menggoreng adalah strategi aku dalam exam. kehkeh.

Sebenarnya aku sangat tak sabar nak habiskan paper OB ni sebab last paper iaitu AOM 2 senang jerr (bak kata Encik Fahimi). Bila tengok past year exam, soalan untuk AOM 2 memang gitu je pattern dia. So tak risau sangat sebab gap pun jauh sikit nak dibandingkan dengan OB yang membunuh tapi gap dua hari. X.x

My clearance is on 12th of July. Hehe. Nampak sangat tak sabar kan. Sabtu yang last paper tu takde orang nak ambil jadi decide buat clearance awal then Sabtu datang untuk seat for the exam. Mentang-mentanglah kampus dekat kan. Hewhew. Dekat tak la dekat sangat. Satu jam setengah jugak. Unless kalau lalu highway baru kat Telok Panglima Garang tu + speed dalam 120km/h insyaAllah satu jam boleh sampai.

Tentang family. Sedang merindui baby serta kanak-kanak comel sehinggakan aku tukar password guna nama mereka. Btw, tahun ni maybe takde duit raya untuk adik-adik dan anak buah memandangkan status aku sebagai penganggur cuti sem ni. Tapi mungkin akan apply jawatan pembantu suri rumah + driver + conduct bulatan gumbira di SAMTTAR & KMS. (yang ketiga itu adalah critical task yang mengandungi minima 8 kali perjumpaan. pheww. semoga dipermudahkan.)

Eh, kan nak tulis pasal OB camne boleh lari tajuk ni. Haha.

Mencari mood untuk study.

2 comments:

sitihanisahali said...

ct,ko gap 2 hari.aku ade 4 hari berturut2 exam hari tu.dan ob adalah hari yg ke3 dalam 4 hari tu.haha.lahai ob.

Amira rajin said...

ouh.. kau hebat kan? mesti ok punya..hee