21 February 2012

the announcement of examination result is tomorrow =S

assalamualaikum

saya berada dalam keadaan berdebar-debar. *dup dap dup dap
semoga semuanya baik-baik saja

lebih kurang lagi dua minggu sebelum start kuliah which is i am totally not ready for that.

terfikir tentang sesuatu

i really need money
yeah, ptptn ada tapi sampai bila nak harap ptptn
and i want to have my own car too
punya la excited sampai masuk blog orang jual kereta
haha
dia cakap ada skim untuk student tapi perlukan penjamin
boleh je abah nak jadi penjamin tapi sampai bila nak harap duit abah?
nak tunggu habis belajar, ada lagi 2 tahun. kalau nak sambung master, which is one of my dream, tambah dua tahun lagi.
bila masa nak kawen?
aiyarkk.. isu kawen takkan pernah lenyap dalam blog ni.. haha

cuba bayangkan
bila dah habis belajar
maybe gaji dalam 2k++
kau nak bayar kereta, kau nak bayar loan ptptn, kau nak bagi kat parents, kau nak belanja adik-adik, kau nak reward yourself (shopping, spa and bla bla bla), kau nak kawen lagi dan nak beli rumah lagi.
bila dah kawen, ada anak, nak bayar nursery, susu, lampin, baju and bla bla bla
bila nak menyimpan untuk haji dan umrah?

so here i list out my dreamsssss
1. have own car
2. get married early. before 25 perhaps.
3. help my parents. renovate rumah mungkin.
4. menyimpan untuk umrah dan haji. at least dapat pergi umrah sebelum umur 30.
5. kenapa tak cakap pasal beli rumah? my typical mind thinks that itu tanggungjawab suami. haha. sorry.
6. sebelum terlupa, sambung master. insyaAllah.

nampak tak all my dreams tu macam too materialistik? yes i am. i really wanna change my life.

mari sini kita kurangkan kematerialistikan itu.
1. i want my family and friends keep healthy. dan sama-sama kaya mungkin. insyaAllah.
2. spread the nutrician. hehe.

so, kalau ada apa-apa saya akan update di sini. keep waiting.
semoga urusan ini dipermudahkan. amin.
=)

No comments: