22 May 2011

Jom Kahwin Muda!

*tajuk entry ini bakal menimbulkan kontroversi dalam kalangan keluarga, rakan-rakan dan mereka yang mengenali saya. tetapi jangan terkejut, belum sampai seru lagi untuk saya berkahwin walaupun keinginan itu tetap ada.


AYAT-AYAT KAHWIN MUDA
E-book ini lain daripada buku-buku perihal pernikahan yang wujud di pasaran. Hal ini kerana saya telah banyak membaca buku-buku tersebut. nampak sangat nak kawen. =.=

Perbezaannya?
1) Tips mendapat restu daripada ibu bapa yang melarang kita kahwin awal, yang mana dengan tips-tips hebat ini akhirnya akan melembutkan hati mereka. Insya ALLAH.
2) Cara mengumpul duit kahwin dengan jalan yang terbukti berkesan dan halal. Yang penting bukan MLM.

Selain itu, turut diselitkan video temubual bersama tokoh terkemuka, prosedur sebelum berkahwin dan petua kesihatan wanita.

Jadi, sila beli sementara harga promosi masih ada. Jangan terlambat, nanti rugi. =)

Anda nak beli? Klik sini.

Promot la pada rakan2 juga ya. :p

20 May 2011

rahsia

rasa hati ini
hanya Dia yang tahu
tidak mampu diluahkan pada sesiapa
tersimpan kemas di lubuk hati

sendiri
memendam rasa
menahan pedih
menanggung derita

gagal

ya, saya gagal dalam perjuangan yang satu ini. sudah berputus asa. maaf.

10 May 2011

selesai sudah part 1

mari berjimba. haha

things to do during this 4 months holiday
1) kerja mencari rezeki yang halal
2) belajar masak demi masa depan suami dan anak2
3) bercinta dengan si DIA
4) hafal juzuk ke 30 dan cari maklumat tentang 10 sahabat yang dijamin masuk syurga
5) mengeratkan silaturrahim sesama muslim
6) mencari jodoh. tetttttttttttttttttttt

happy holiday guys!

07 May 2011

keputusan

it is really hard to make decision...

06 May 2011

6 mei 2011, 9.57 a.m.

woot woot
2.45 p.m. ni exam la makcik
apekejadah kau pegi on9 time org lain duk struggle study?
=.=

well
biasa la
aku suka on9 time saat genting mcm ni
haha

salahkan mamat ni
aku terbaca entry dia
pastu tetiba rasa nak post entry gak
:p

tapi tak la nak cakap pasal brek kereta
reti plak aku nak cakap pasal benda alah tu
=.=

just nak share pendapat
perbandingan antara kereta auto dengan manual

AUTO
super best sebab tak payah susah2 nak tukar gear
tapi kalau jalan jauh confirm ngantukk sebab relax sangat

MANUAL
best juga sebab mencabar daya fizikal dan mental. haha
terasa sangat pro bila dapat drive kete manual. lol

tapi aku rasa kalau kat puncak alam ni tak tahu la mampu ke tak nak drive manual. jalan berbukit bukau. =.=


btw, lesen P dah tamat tempoh. weeeeeeee.
oke, aku tau aku lambat drpd korang. =.=

03 May 2011

human

aku manusia biasa
punya perasaan
tolonglah faham





Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui. (Al-Baqarah:216)




bersabarlah....



02 May 2011

confession

sabar







ni semua dugaan






ya, aku memang dah bersedia dengan benda ni









tapi bila dah betul2 confirm rasa sangat sedih


















sebab most of them dapat














dan aku



















seperti biasa


















keseorangan

















dari dulu











sekarang



















akan datang





















tapi

















aku ada DIA




















bersyukur la wahai diri


















ada hikmah di sebalik semua ni



















teruskan bersabar




















dan bersyukur


















dengan apa yang ada



















terlalu banyak nikmat yang telah diberi




















bersyukurlah






















kau hanya hamba






















T__T