27 September 2010

pros and cons of being a stalker

pros:
kita akan dapat tahu background orang yang kita stalk.
kita akan dapat tahu latest news tentang orang yang kita stalk.

cons:
kita akan sakit hati apabila ternampak orang yang kita stalk tu dah nak kahwin 3 oktober ni.
kita akan tambah sakit hati apabila dia tag bakal isteri dia dalam video pesanan untuk suami isteri.

ini pengalaman tuan punya blog. moral of the story, tak payah la nak stalk2 orang. menyesal je. T__T

lebih baik stalk diri sendiri.

habis sudah asasi

sebenarnya ada baaaaanyak sangat benda yang aku nak cerita. tapi buat masa sekarang ni aku cerita pasal exam dulu ye sebab dah serabut. hoho.

24 september yang lepas, aku start exam, subjek global issue. aku boleh jawab soalan nombor satu. soalan kedua dan ketiga macam cukup2 makan je. huhu.

25 september, economic issue and problems. ade dua soalan tak boleh jawab sebab aku tak sentuh langsung part tu. ngeh. sibuk nak hafal formula sampai mengabaikan soalan bernilai 7 markah. =.="

27 september, baru je tadi exam intro to law 3. it consists of criminal, tort and contract. subjek yang sepatutnya diasingkan, tapi kitorang kena jawab dalam satu paper dalam masa dua jam sahaja. tak cukup masa! kelam kabut. cases dan acts bercelaru dalam otak aku. T__T

moral of the story:
jangan study last minute. sebab korang akan menyesal. time tengah study malam sebelum exam tu baru duk merungut kenapa la kita tak study daripada awal ye? huhu.
assignment pun jangan buat last minute. nanti korang akan kelam kabut dan menyebabkan kekurangan markah pada assignment tu.
senang cerita, jangan buat kerja last minute. AVOID PROCRASTINATION.

kelebihan berselawat. ni ummi homeroom aku yang cerita. time tu dia tertinggal barang kat pejabat. tapi pejabat tu dah tutup sebab masa tu hari jumaat, so tutup awal. dia nak balik pun tak boleh sebab dia tertinggal kunci kereta kalau tak silap. then dia duduk kat luar pejabat tu sambil berselawat. sebab dia percaya insya Allah masalah tu akan selesai. dan alhamdulillah, tak lama lepas tu ada orang datang dan buka pintu pejabat tu. dan dia pun boleh balik. so, berdasarkan pada cerita tu, aku percaya kalau kita selalu berselawat insya Allah akan ada pertolongan daripada Allah.

jadi aku aplikasikan benda tu ketika exam. untuk pengetahuan anda, aku kena exam kat IKIP. bukan ikip taman gelora mahupun kubang buaya, tapi ikip indera mahkota. jauh siot. so dalam perjalanan tu orang lain sibuk baca buku. tapi aku tak boleh baca sebab allergic, confirm pening2. hehe. jadi aku berselawat je la dalam hati. sambil2 baca surah al-insyirah sekali. before exam tu kalau korang tanya aku soalan mesti aku tak boleh jawab sampai aku keliru sebenarnya aku dah study ke belum. huhu. alhamdulillah, time exam tu aku boleh jawab walaupun ada certain soalan memang tak boleh jawab, yang tu sebab aku tak study. hoho. betol atau salah belakang kira. asalkan kertas jawapan aku tak kosong. err betol ke teori aku ni? =.= yang penting dah habis exam ni, tawakal banyak2 ye.

sejujurnya aku langsung tak bersedia menghadapi perpisahan ni.
T__T

15 September 2010

r.a.y.a


raya tahun ni terbaik
sebab baju yang nak dipakai pada raya pertama hanya siap pada raya ketiga
sukanya aku!
tak pasal2 raya pertama kena pakai baju tahun lepas
=.=
sebenarnya ada je baju baru yang lain
tapi sebab family aku nak sangat sedondon time raya pertama
aku la yang kena berkorban
T__T

hari ni dah raya keenam
tapi ada lagi dua pasang baju tak pakai lagi
tengok la petang ni kalau aku rajin, aku pakai la
XD

sebelum terlupa
happy 24th birthday to my bro!
=)
bila nak raya kat library ni?

08 September 2010

edisi 7 sept 2010

assalamualaikum
alhamdulillah,
sudah selesai dengan persiapan raya
harap2 dah selesai
takmo keluarkan duit da
semalam dah habis RM300
=.="

paling BEST
semalam buka kat luar
tapi sayang seribu kali sayang
aku pening, dah lama tak pening2 ni
macam migrain T__T
tak lalu makan
balik rumah terus muntah
T__T
telan panadol, tak lama tu okay
tapi lapar T__T
last2 makan maggi je
T__T
teringat sotong goreng tepung yang tak sempat dijamah
T__T

baru study criminal law
banyak lagi tak cover
T__T

dah2, jom pasang langsir pulak XD

04 September 2010

home

assalamualaikum
regarding to my status in fb
yeah, i'm going home this morning
wanna see my lil sis
wanna shopping with my aunts
wanna sleep in my room
<3 dan rasanya perlu buat jadual bila nak buat kuih raya bila nak tukar langsir bila nak tukar sarung kusyen bila nak mop lantai bila nak BELAJAR =.= urghh notes pun baru sikit je buat past year tak payah cakap la bila aku nak jadi rajin ni? semalam beli buku lagi :D bahagia je LOL BERAPA HARGA SEGULUNG IJAZAH Inspirasi Buat Bakal Mahasiswa written by Dr. Kamariah Kamaruddin
to all lecturers,
Madam Shima, Mr. Hiu, Madam Shat, Mr. Syahril, Madam Jirsha & Miss Sharoza
thankz a lot for teaching me.. jasa anda semua akan saya kenang..

to my classmates,
Dalilah, Zafira, Anis, Mahmudah, Afiza, Suhaila, Aini, Fatin, Diha, Rabieka, Biela, Tasha, Nina, Dio, Dena, Sakinah, Niza, Syiqa, Peyl, J.Lo, Asma, AD, Fasya, Maton, Ikin, As, Haziq, Syafiq, Ikhtiar, Lokman, Afy, Helmi.
i am sorry for all my wrong did.. happy to know all of you.. thankz for everything..

to my "ahli rumah panjang",
Dina, Ruby, Piqa, Sharon, Jamie, Dena, Maziah, not forgotten, Ekin & Angah..
i am really happy to all of you.. minta maaf banyak2.. kalau panjang umur kita jumpa lagi.. thankz a lot for everything..

to the bus driver of Sani Express,
please, please and please drive carefully..
semoga sampai dengan selamat..

happy holiday and selamat hari raya..
don't forget to study :p