26 June 2010

new life =.=

assalamualaikum

okay, kalau ada yang perasan, hari tu aku deactivate fb kejap. ada sebab tertentu tapi aku rasa sebab tu macam tak munasabah plak. then tak sampai seminggu dah activate balik. semuanya kerana dia. ya, dia. aku rasa aku deactivate sebab dia and activate it also because of him. ohhh kau patut rasa bertuah sebab aku dah buat macam2 demi kau. lol.

lepas tu ada la beberapa peristiwa yang agak entah apa2. aku tak faham dengan hidup aku lately. =.= lack of something. and i have to find what is that something.

the important thing is aku tak rasa homesick lagi buat masa ni. wahh perubahan yang sangat mengujakan. lol. jangan balik sampai cuti mid sem. i'll try.

penatlah fikir pasal ni. semua nak main2. aku je yang serius. memang tak jadi apa la kalau macam tu. ignore it.

17 June 2010

course timetable for part 3

isnin
11am-12.50pm MTC099 bukit sekilau
5.10pm-8pm BEL342 padang lalang

selasa
8am-9.50am MTC088 bukit sekilau
12pm-12.50pm MTC099 bukit sekilau
4.10pm-5pm MTC087 bukit sekilau

rabu
11am-2pm BEL332 padang lalang
5.10pm-8pm BEL342 bukit sekilau

khamis
8am-9.50am MTC087 bukit sekilau
11am-2pm BEL332 padang lalang
3.10pm-4pm MTC088 bukit sekilau

jumaat
no class

16 June 2010

menantu yang direstui


kisah mengenai adam (bukan nama sebenar) dan hawa (bukan nama sebenar)

hawa teringat suatu ketika dahulu, bondanya pernah pergi ke warung milik ibu bapa adam.. tiba tiba ayahanda adam bertanya "mana menantu saya? tak ikut sekali ke?" wahhh berbunganya hati hawa hanya Allah yang tahu..

kini adam dan hawa sudah terputus hubungan memandangkan hawa menyedari bahawa adam telah menyintai gadis yang lain. hawa mengetahui perkara ini melalui laman web social networking yang popular pada masa ini iaitu facebook.. hancur luluh dan remuk redam hati hawa mengenangkan perkara tersebut.. bersungguh sungguh dia menanti adam tapi adam dah ada orang lain.. dan akhirnya hawa pasrah dengan keadaan itu serta cuba melupakan adam walaupun cubaannya sia sia sahaja..

satu hari, bonda hawa dan bonda adam bertemu di majlis kenduri kahwin di kampung mereka.. mereka rancak bercerita tentang anak dara dan anak teruna masing masing.. bonda adam mengatakan bahawa anakandanya sangat baik dan sentiasa patuh dengan arahannya.. hal ini kerana dia tidak berapa suka jika adam berkawan rapat dengan orang kelantan kerana baginya kalau mahu berkahwin tu carilah orang yang sudah diketahui latar belakangnya seperti hawa.. (orang kelantan jangan kecik hati ye) kebetulan pula gadis yang adam cintai itu berasal dari kelantan.. dan adam berkata kepada bondanya bahawa dia cuma berkawan dengan gadis itu.. tak lebih pun.. bagi hawa ini adalah dusta semata mata kerana sudah terang lagi bersuluh bahawa segala status adam di facebook hanya berkisarkan tentang gadis itu.. pastilah sudah lebih daripada kawan.. akan tetapi bonda adam menafikan perkara ini dan menyatakan bahawa adam berperilaku sedemikian hanya kerana mahu membakar perasaan hawa, mahu buat hawa cemburu.. ahh, hawa tetap tak percaya walaupun hati hawa berbunga bunga mendengar cerita bonda adam yang diceritakan oleh bondanya.. kemudian adam ada memberitahu kepada bondanya bahawa dia rasa rendah diri dengan hawa.. wth betol lah.. "alaa, hawa tu dulu kan berpindah randah, belajar kat sana, then belajar kat tempat lain lagi, mesti lah ada seseorang dalam hatinya.. kita ni siapa, dia tu siapa.." hawa rasa seperti mahu menyepak laju laju si adam kerana berkata sebegitu walhal adam lebih bagus daripada hawa.. hawa berkata dalam hati, "kalau dah tak suka tu cakap je la, nak bagi alasan banyak pulak kat bonda dia.. grr"

dan sekarang hawa hanya membiarkan perkara itu berlalu seperti angin yang ditiup sang bayu.. tapi kadang kadang hawa terbayang bahawa dia terpaksa kahwin dengan adam kerana dialah menantu pilihan yang direstui oleh ayahanda dan bonda adam..

ohh imaginasi hawa sangat melampau
=.=

t.a.g

thankz to ainu amirah

1) adakah anda happy sekarang?
not so happy, but still be grateful with my condition right now.

2) apakah benda yang boleh buat anda happy?
shopping

3) pernahkah anda menerima tag
pernah

4) nyatakan warna yang anda suka
all colours except yang dull2 tu tolak tepi

5) berikan 9 orang yang anda mahu tag. sila beritahu kepada orang yang anda mahu tag supaya mendapat respon
kerana kesibukan + kemalasan, aku tak mahu tag sape2. kalau ada yang nak just take it okay.

6) nyatakan sesuatu tentang orang yang anda tag. nak tulis panjang berjela pun takpe asalkan anda happy.
i'll write about the person who gave me this tag.
ainu amirah mohammad azam
asal dari terengganu
belajar di pulau penang
ada lesen kereta tapi trauma nak drive
one of the person yang sangat rapat dengan aku kat republic of 1991
geng efainumirawany
geng teletubbies juga
meminati abang panjang yang masih tidak ku ketahui siapa identitinya :p

7) ni soalan cepu emas ni. adakah anda happy dengan apa yang anda?
not really.
tapi bersyukur dengan apa yang ada
hopefully can improve it

08 June 2010

tag from ainu amirah


assalamualaikum
terima kasih sayang sebab bagi award ni kat saya
kita sama2 cantik okay
hikss

Selepas dapat, anda perlu::
1) Buat entry pasal award yang cantik banget nih
2) Copy badge award yang cantik banget nih
3) Ucapkan thank you letakkan link pemberi award dalam entry ni
4) Senaraikan 15 blogger sebagai penerima award

takmo tag sape2
hehe


06 June 2010

keGEMBIRAan berada di padang lalang terSAYANG

kisah bermula seawal jam 5 pagi apabila saya dikejutkan oleh mak saya ketika hujan turun dengan lebatnya. kemudian saya cuba bersiap selambat yang mungkin bagi membolehkan diri menyertai gathering walaupun sekejap. tapi saya tidak berjaya apabila terpaksa bertolak pada jam 6.30 pagi dan meninggalkan kuala lumpur pada jam 8 pagi. T_T

pada pukul 11 saya telah tiba di felda chini. okay, yang ni betul2 gembira sebab dapat tengok orang nikah. hehe. lepas tu saya makan kat kenduri orang yang nikah tu. kemudian pulang ke rumah makcik untuk berehat sebelum meneruskan perjalanan ke kuantan. selepas zohor baru bertolak ke kuantan.

sampai sahaja di bukit sekilau, saya terus naik ke pejabat untuk mendaftarkan diri. keadaan menjadi agak kecoh kerana tiada tempat kosong di sekilau jadi saya dan rakan2 memilih untuk tinggal di padang lalang terSAYANG dalam keadaan rela dalam terpaksa.

tiba di padang lalang terSAYANG, abang di pejabat memberitahu junior yang tinggal di bilik yang bakal saya duduki belum membuat clearance. jadi saya terpaksa merempat seketika di laman makmur a.k.a surau. saya dan abang saya bertungkus lumus mengangkat barang yang melambak lambak dari kereta menuju ke surau. memang la tak jauh mana but still penat sebab barang tu berat.

bagi menghilangkan ketidakpuasan hati saya memilih noodle station bagi menyejukkan hati saya namun ternyata ianya gagal kerana saya terlebih menabur chilli powder dan akhirnya menangis kepedasan. T_T. kemudian abang saya menghantar saya kembali ke padang lalang terSAYANG dan dia terus memandu pulang ke rumah. selepas itu saya pergi ke pejabat buat kali yang entah ke berapa bagi menanyakan tentang kunci bilik. eh2, abang tu ingat saya junior pula. nampak sangat muka comel kan. muehehe.

finally, saya dapat kunci tersebut dan saya melangkah dengan gagah mengangkat segala barang2 yang saya boleh angkat dengan menggunakan kudrat saya sendiri. barang2 yang lain tu saya angkat bersama jamie. terima kasih jamie. =)

dan, malam tadi saya tidur di bilik ruby dan dina kerana roomate baru saya iaitu dena belum balik lagi. apa yang memburukkan keadaan, pada malam pertama je sudah dapat mimpi ngeri. hopefully no more nightmare after this. plus, antivirus kaspersky buat hal. menambahkan tekanan saya.

itulah kisah GEMBIRA. SUKA, CERIA saya berada di padang lalang terSAYANG. terima kasih UiTM kerana mengGEMBIRAkan saya. <3
it is a worst birthday present ever
=(

03 June 2010

tagged by syafeeq+wany XD

yang ini daripada wany

Apa yang bermain di fikiran korang?
bila sakit tekak+flu ni nak baik?
bila keadaan akan pulih seperti sediakala?

3 orang yang awak sayang
family
friends
you

panggilan untuk si dia?
siapa si dia? belum muncul lagi dalam hidup aku

hadiah yang diimpikan daripada orang istimewa
ijab kabul =)

blog mana yang korang suka visit?
blog yang aku follow
kadang2 ada juga stalk blog orang lain.. hee

tag 15 blogger bertuah
aaa malas nak tag
kalau korang rasa korang bertuah buat la tag ni.. =)



yang ini pula daripada syafeeq

name 10 friends or people that you know
norzila
nor amira
luqman
ainu amirah
muhammad khairi
fairuz syazwani
nur areefah
syafeeq
wany
fakhrur razi

1) Pick someone who is good at choosing outfits for you
norzila

2) Name someone who you haven't met yet but would love to in the future
not in the future, but now
not someone because there are too many
ainu amirah
fairuz syazwani
muhammad khairi
nur areefah
syafeeq
wany
fakhrur razi
and all republicanz

3) Pick someone that could make you laugh by saying only one sentence
Luqman

4) Who do you think love you the most?
don't know
maybe nor amira and ainu amirah
and efainumirawany
maybe he, maybe you :p

5) Who stalks your profile the most?
muhammad khairi
haha

6) If you could pair up two people, who would make a perfect couple?
syafeeq and wany
nur areefah and fakhrur razi
:p

7) Name someone who would have cute babies in the future
he and me
:p

8) Pick someone that you would love if you're not with your current bf/gf
pengakuan berani mati
luqman
haha
psst, orang tu jangan jeles okay :p

9) Who would be a millionaire?
all of us

10) Who has a crush on you secretly?
err, don't know
kalau ada sila mengaku sekarang
hehe

11) Name someone who wears his/her underwear inside out
none of them

12) Who would marry you someday?
he

13) Someone who could imitate Donald Duck
any of of you can do it? confess to me :p

14) If you want to debate about something, who would you pick?
all of the name above

15) You won two free tickets to Paramore concert. Who would you choose to go with you?
i don't wanna go
i'll give it to anyone who wanna go

16) Who dresses the best among all?
fairuz syazwani

17) Pick someone who could fix up nice foods for you
norzila

18) If you are about to attend a dinner, and your car broke down, who would you call?
of course la para jejaka sebab aku tak tahu pasal kereta
so, luqman, khairi, syafeeq and fakhrur razi please help me yaa

19) It's sleepover nite. Who would definitely join you?
he

20) tag three people
you, you and you
siapa2 yang takde kerja tu sila la buat
=)