18 August 2010

putar masa & fikir masa depan =)

assalamualaikum
kalau ikutkan sampai raya ni
insya Allah enam minggu aku tak balik rumah
sebiji macam kat asrama dulu
sebab aku sekolah kat nun jauh di utara
bukan perlis
bukan kedah
pulau pinang je
but still jauh okay
that's why tak boleh balik selalu
lain la macam adik aku tu kan
dekat
tak pernah balik naik bus
hey tak berdikari la kau
sebab
ada abang dan kakak yang baik seperti aku
wahaha

actually boleh je nak balik
but since aku dah dapat allowance
jangan harap mak nak bagi duit lagi
jadi, baik kita jimatkan duit itu
untuk raya dan masa cuti nanti
XD

tema puasa ni adalah
JIMAT DUIT, JIMAT KALORI
hanya penghuni rumah panjang yang tahu benda ni
kat pahang pun ada rumah panjang tau
bukan kat sarawak je
muehehe

hari ni mahu beli tiket balik shah alam
harap wujud lagi satu tiket untuk aku
ameen~

online application for degree dah dibuka
:|
aku tak sure lagi nak pilih apa
tapi dah terang, jelas dan nyata
tak boleh pilih Bachelor of Legal Studies
selamat tinggal undang undang
aku nak cari course yang aku minat
dan yang ada kat shah alam
tak nak la dapat jauh jauh lagi
nanti susah nak balik
huhu
so, kena la buat research course apa yang ada kat shah alam
=)

tu dari segi akademik
dari segi tutt plak
=.="
tolonglah pergi dari minda aku
syuh2
tak tahu benda ni normal ke tak
but sometimes agak mengganggu la
hoho
now is not the right time to think about this
sabarlah wahai hati
semoga bakal dapat yang lebih manis pada masa akan datang
=)

mari baca quran

4 comments:

Nur Areefah said...

sehari makan rm2 sudah..aku dapat, anda pasti boleh :|

emm pasal apekha?kalau pasal 'itu',
ianya normal.jgn risau :|

( nak senyum but i cant.lol )

safiamira said...

areefah
memang amalkan mcm tu pun selalunya..
satu hari rm2
tapi bulan puasa ni nasi pun kongsi dgn roomate, jadi sehari dlm rm1.50 kalau tak beli air.. =)

ya, pasal 'itu'
normal ke wei?
hari2 duk terfikir, risau plak aku.. haha

err nak senyum guna smiley pun tak bleh ke? lol

Nur Areefah said...

tayah beli air hari2..ngeh =.=

quiet normal there..need solution?just search for it..

smiley pun takleh coz everytime i use that smiley, aku akan senyum..so to prevent from senyum, takleh la use that smiley =.=

safiamira said...

memang la mengamalkan gaya hidup sihat kan sebab minum air kosong je.. hoho

nak search kat mana solution tu?

kalau aku gelak, ko ikut gelak sekali tak? hahahaha