28 February 2010

bila kanak2 petah berbicara

kes 1
kanak2: mak, tolong ambilkan limau. adik makan yang manis, mak makan yang masam ye.
mak: ada plak macam tu? busuk hati la kamu ni.
kanak2: mana ada busuk. adik dah mandi la.
LOL

kes 2
kanak2: kenapa abah sembahyang pakai seluar?
mak: tak boleh ke pakai seluar?
kanak2: sekurang2nya pakai la kain.
LOL
word sekurang2nya tu memang tak boleh blah.
sebab selalu si abah sembahyang pakai kain pelekat.

kanak2 tu berusia 4 thn.
.nur afrina safiah.

marilah study weyh

6 comments:

Khairi said...

nak dgar sore mawar lagi!!

safiamira said...

next time i bg u ckp dgn mawar je okay

Asy_raAf said...

trigt cuosin aku yg kecik2 tuh~~

muaz (abg): hoh, x ambik lg air sembahyang
amni (adik): dah ambik doh, x caya tgk rambut nih ngan tgn basah nih~~ (sambil tunjuk tgn)

tetibe, abe chik pgg tgn si amni nih nak rs basah ker x...

muaz: hoh batal doh air semaye~~
amni: mn ad, amni dah ambik doh air semaye!!!! (sambil wat pipi kembung dgn muka marahnye, siyes comel tgk bdk nih)

lol, yg x leh blah, awat la abe chik gi pggn tgn si amni nih..
bleh dikatakan diaorg nih umo 4-6 taun... adoi... nak trgelak tp aku siyes aku respect bdk kecik nih...
kecihk2 dah pandai solat ngan hukum pgg tgn antara muhrim....

safiamira said...

acap
LOL
bijaknya cousin2 anda... hehehe

ARC™ said...

comel gile budak tu....nak jumpe die leh?mau cubit2 =P

safiamira said...

arc>>
kalau jumpa sekadar nak cubit2 tak boleh.. kalau nak bg aiskrim NZ utk dak tu and kakak dia baru boleh..haha..