21 January 2010

express it

salam
saya baru balik dari mendengar ceramah ye kawan kawan
sementara ada mood, baik saya update apa yang patut
bukan sahaja update mengenai ceramah
tetapi update mengenai aktiviti saya sepanjang minggu ini

isnin
seperti biasa ada kelas
nasib sangat baik bila madam postpone forum presentation
forum ke? entah la
huhu

selasa
kelas lagi seperti biasa
malam itu ada discussion
aku rasa minggu ni paling banyak buat discussion
dan paling terbaik bila setiap kali buat discussion
terpaksa menghadap muka kawan baik
oh maaf kerana saya begitu kejam
saya tak dapat menipu perasaan saya

rabu
hari paling best kot
first time gembira dalam kelas madam roose
hikss
lepas tu pergi main bowling bersama classmates
kamu semua memang terbaik
sayang group D
=)

khamis
hari ni sepatutnya ada forum
tapi postpone lagi
untuk 2 group yang belum present je la
sape yang dah present tu memang bahagia la korang
selepas itu kelas habis awal
kemudian kelas tengah hari cancel
kelas petang juga cancel
oh bahagianya

untuk menambah kebahagiaan lagi
ketika menghadiri ceramah

CINTA ITU FITRAH, BUKAN FITNAH
tiba2 dapat topup
saya tertanya2
siapa yang baik hati sangat ni
kemudian cepat2 mesej abang tersayang bertanya hal tersebut
tetapi tidak mendapat sebarang jawapan,
mungkin beliau sedang busy buat rondaan =)
tidak lama selepas itu
bonda tersayang call
beliau tanya
"dah dapat topup lum?"
saya pelik
"err.. mak ke yang topupkan? akak ingatkan abang iwan yang topupkan..hikss"
bonda saya menjawab
"hishh, sikit2 abg iwan, sikit2 abg iwan.. baik sangat ke abang kamu tu?"
saya menjawab
"heh, kadang2 je baik" =)
"mana akak tahu mak nak topupkan, selalu kan kena minta dulu baru dapat topup"
lepas itu saya tak ingat cakap pasal apa lagi
tapi yang penting ada terselit juga tentang adik kesayangan bonda
yang menggedik nak balik minggu ni semata mata nak clubbing
harap kau sedar aku tulis pasal kau
hikss

okay
berbalik kepada ceramah tersebut
boleh tahan la
lebih kurang apa yang saya baca dalam buku tentang cinta
cinta tak salah
tapi
ikut la syariat islam

tak perlu mencari teman secantik Balqis,
jika diri tak seindah Sulaiman
mengapa mengharap teman setampan Yusuf,
jika kasih tak setulus Zulaikha
tak perlu menjadi seteguh Ibrahim,
jika diri tak sekuat Hajar
mengapa didamba teman hidup seistimewa Khadijah,
jika diri tak sesempurna Rasulullah saw

sekian sahaja drpd cik mira
time to study
no more homesick hopefully
=)
<3 efainumirawany <3 ro91


awak, saya harap awak harap sama seperti apa yg saya harapkan

=)






12 comments:

Nur Areefah said...

<3 efainumirawany

syok kan talk pasal menda2 camnie..hee~

safiamira said...

ya, best2
sedikit sebanyak dapat menguatkan semangatku utk mengelak drpd bertemu dgn dia..huhu
dia itu siapa? aku juga tidak tahu..hukhuk

norzila musman said...

wah..
semakin matang la kamu..
nyway,dis week je kot ak dpt blk
so,juz 4 fun.
chill babe!lets clubbing
HAHA

safiamira said...

makcik zila yg gediks,
kita semakin matang sebab umur dh 19 thn, makin dewasa.. ececehh
xde chill2
tension ada la
assignment dan test merata rata
aduii

diyanah nabilah said...

awak saya harap awak harap ape yang saya harapkan
memang tak boleh belah harapan
pergi beritau awak itu

safiamira said...

harapan saya suka hati saya la
hikss
xmo2
segan siot nk bagitahu
aku kan pemalu
lol

Anonymous said...

Assalamualaikum.........
abg suke tengok statement ni....

bonda saya menjawab
"hishh, sikit2 abg iwan, sikit2 abg iwan.. baik sangat ke abang kamu tu?"

abg tahu abg ni bukan abg and anak yang baik....x tahu la nak cakap ape lagi....

safiamira said...

erkk
wa'salam
errr..jangan la begitu..
anda mesti la anak dan abang yg baik.. sbb saya tahu saya x layak jadi anak sulung... huhu
berusahalah jadi yg terbaek..
=)

diyanah nabilah said...

abang mira nak nages tak?/nanges kat blog mira..heheh

safiamira said...

uikss dena.. haha
biar aku nanges sendiri...
T_____T

Anonymous said...

Tapi abg tahu...
walaupun mak cakap mcm tu tp mak syg kat anak2nye...
now alhamdulillah dah seperti biasa...
ahad aritu mak masak nasi ayam bagi kat abg coz abg x sihat pastu mak ngan abah tgk izman...ikutkan nak
ikut sekali tp demam x larat..

safiamira said...

ngeeeee
tidak tahu nak comment ape
alhamdulillah~
i'm happy