29 November 2009

28nov2009

salam
ehem2
nk gtaw nih
semalam aku hepi gler
enjoy wif family
ehehehehe

kul 8 pagi tu mak aku dh suruh siap2
tp aku mcm biasa la
lambat ckit
nk gosok baju
nk make up
muahahahaha
last2 9.40 baru gerak
kononnya dh lambat sgt
aku speed sampai 80km/h
utk jln kampung
mcm dh lame hidup je kan
terus kena warning time tu gak
adehhh
then dh kuar dr traffic light aku speed lg
hahaha
peduli ape
nk cpt sgt kan
amikkkk

sampai sane
salam2
ramai yg puji
mira ke yg nk tunang
ececehhh
perasan je
muahahahaha

sblm gerak g uma pihak perempuan
kami gadis yg gedik lagi lawa ni
mcm biasa la
makeup2
hahahaha
dak kecik and mak org pun turut serta
hahaha

yg ikut g uma pihak perempuan tu bkn ramai sgt pun
tp konvoi sampai 8 kete
hahahaha
pastu drive mcm kt race plak
encik subaru vs cik lexus
adehhh...
kecut perut
dh la aku x kawen lg
klw accident cmne
huhu

then mlm plak ade kenduri cukur jambul
utk nadim naufal
ehem
comey dak tu
mcm aku
wakakakakaa

okay2
nk packing barang
tgh ari nnt nk cari buku
ptg terus balik kuantan
cuti dh habis
huhu

sila lihat gambar2 dlm myspace dan facebook

27 November 2009

aidiladha dah selamat...lol

salam...
pagi tadi sampai uma kul 8 lebeyh
terus sarapan
dah la x mandi lagi
hahahahaha
juadah hari raya
nasi impit + sambal kacang = wajib
ayam masak ape ntah, x taw plak aku
pastu jiran bg rendang
nenek bg ayam masak merah
dan mcm2 lg juadah sampingan spt
kek dan kuih muih
ops, ade lemang dan roti jala juga
tapi tidak berkesempatan utk g smayang raya
aisehhh

time aku sampai pagi tu
aku ternampak seekor lembu kt uma nenek aku
it means that thn ni wat korban lagi
3 thn berturut2

tapi secara jujurnya aku bukan la cucu yg baik
cousins dtg pagi2 buta
aku dtg tengah hari, utk makan je
tu pun lepas nenek aku panggil suruh dtg
huhuhuhu
bkn ape, kt uma tu aku basuh baju yg melambak2 dulu
pastu..
org lain dtg pakai baju kurung
aku cuma pakai seluar, t-shirt dgn cardigan je
sila jgn contohi aku
muahahahaha

lepas zohor plak
tidoooo
dh x boleh bertahan lagi
huhuhu
lepas asar kuar jap beli barang
hilang gian aku nk drive
well, esok drive lagi nk balik kampung coz papa aku keje

esok cite pasal majlis pertunangan dan kenduri plak
tata!

selamat hari raya aidiladha

jam menunjukkan pukul 3.52 pagi
dan aku x tido lagi
haisshhh
mati aku klw esok ade sdare dtg
huhuhu

ops
aku dh sampai, tp stay uma abg aku
esok pg baru balik uma
first time balik pagi raya
tadi otw aku nampak jalan nk menghala ke pantai timur tu sesak
ramai gak ek yg balik malam raya mcm aku
huhuhuhu

pd ketika ini
sudah pasti
haiwan ternakan yg akan disembelih
dah x lalu makan
resah gelisah je
before habis kelas pagi td
madam ckp
jgn kesian tgk lembu yg disembelih
sbb mereka adalah haiwan yg terpilih utk dijadikan korban
it is better drpd disembelih utk dijual di pasar

ehem2
thankz cz wake me up at 1.00 a.m. just now
thankz cz accompany me till 2.20 a.m.

gedik gler aku ni
adehhh

25 November 2009

maaf, sorry, gomenasai, bian ne

kpd sesiapa yg berkenaan,
aku minta maaf sgt2...

sms in MTC037 class

ermm
pagi tadi aku sampai kelas awl ckit
dlm kul 7.35
aku pun mcm biasa la cari tmpt kt blkg
sbb biasanya kwn baik duduk kt dpn
pastu bila kwn baik sampai aku tgk dia x duduk kt tmpt yg slalu dia duduk
sbb sebelah tu ade dena
asal la ko x duduk
dena tu x mkn org pun
lol
pastu dlm kul kul 7.50 dena msg aku
"dok dpn skrg, try a wei"
hahahaha
sbb aku x pernah duk dpn klw kt kelas
aku ni klw dpt kata2 drpd dena and ruby, bg aku kata2 tu mcm arahan
muahahahahaha
x taw la nape
sorry guyz~
pastu aku reply
"aaa.. asal dia x nk duduk sblh ko?"
then lg 3 minit dh nk kul 8 dena msg aku lagi
"cpt je la dok sini"
ah sudahh
aku pun ape lagi
angkat beg dan terus tukar tempat
muehehehehe
btw, thankz dena sbb suruh aku duduk depan

situasi skrg: gile mengepos kt forum.. muahahaha

23 November 2009

masa itu emas

masa itu emas
emas itu sangat bernilai
jd, masa sgt bernilai mcm emas

aku dh lame x update sbb xde bnde nk cite..
lagi pun slalu klw on9 aku masuk forum je
dh gila nk post byk2..haha
plus, now jarang kuar g ecm and mega
sbb telah diberi amaran keras
owhh.. sayangnya..huhu
dh la dh ade cinema
aisehhh
xpe2
aku masih dpt bertahan dgn adanya laptop dan broadband di tgn aku
opss, plus phones juga
klw x mesti meroyan

dh start class
so dh kena beli buku yg tebal plus mahal tu
in order to be a lawyer
i need to think critically
di mana berfikir secara kritikal merupakan kelemahan aku sbb malas nk perah otak
but i must do that
jadi, bermulalah kehidupan sbg pelajar yg busy dgn class, discussion etc

x sabar nk balik raya haji ni...huhu

16 November 2009

article 116

title di atas xde kaitan dgn entry di bawah


1) hepy birthday to makcik zila

2) kelas start hari rabu.....

3) aku x taw ape prob mamat ni... aku taw la ko kayesss tahap gaban... x yah la ckp byk kali ko ade phone byk, driver ko ramai, uma ko melambak2 sbb setiap hotel bleh jd uma kedua ko.... pastu ko pandai gler, dpt sholarship petronas setiap bulan tp ko x taw nk watpe dgn duit tu sbb ko dh kaye sgt... x perlu ulang byk kali okeyh... aku dh tau bnde tu...


keadaan skrg: menunggu mata aku pulih spr sediakala... tapi.. hmmmmm

welcome to second semester

salam....
now aku dh ade kt kuantan
alhamdulillah, dpt sambung sem 2 even result sgt la teruk...huhu

tapiii
sakit mate dtg balikkk
adehhhh

nasib baik kelas x start lagi...

13 November 2009

mencari keazaman

result dh kuar

jgn tanya ape2

next sem tlg la jgn honeymoon

sape ckp blaja kt u senang

ingat mcm skola rendah ke

dah dah

xde guna nk nangess

at least x kena dismiss

bersyukur

improve urself

bkn drpd segi akademik je

mesti ade sangkut kt mane2 slain akademik

muhasabah diri

adakah aku terlebeyh on9?

adakah aku terlebeyh mkn kfc?

adakah aku...?

~redha dlm keterpaksaan...

11 November 2009

hikayat 10 november




assalamualaikum...

kisah bermula pd kul 11 pg... ececehhh
amik makcik ila kt jbtn pendaftaran negara
pegi bank islam
celcom centre
kedai baju
the store,
kfc
bowling
surau
econsave
bank islam lagi
kg. batu laut
kg. tanjung sepat
my home
kisah berakhir kul 5.40 ptg


kisah menarik utk dikongsi:

1) TERbeli baju... sepatutnya duit tu utk beli kasut and now dh xde duit nk beli kasut.. kena tunggu dpt elaun... kasut tu comey siot... tp harga dia rm100++.. hoho

2) disaman oleh majlis daerah kuala langat krn parking melebihi had masa yg diberi... aisehhh, mane la aku tau... naseb baik rm30 je... so next time if nak parking lama2 kena la byr rm2, bukannya rm0.50... muehehehehe

3) (11 nov) skrg aku kena sakit mata... x taw la cmne bleh kena... dh sepet sebelah mate aku ni....huhu


nilai yg telah dihabiskan:

baju rm41.30
bag rm58.00
kfc rm10.50
bowling ditaja oleh pakcik zaki
econsave rm75.20
minyak kete ditaja oleh makcik ila
saman ditaja oleh parents ku
jumlah rm185.00 (tidak termasuk tajaan)
baki wang yg ade rm41.00++ (okeyh, cukup sampai ahad ni)

* aku pegang duit dlm rm200++.. rm100 duit aku, rm100 lg tajaan mak aku... hehehe

10 November 2009

cumulative story

sabtu
muet

ahad
klang

isnin
klang lagi

selasa (hari ni)
beli brg di banting shj, x larat aku nk drive jauh2.. penat weyh..

semalam kann... aku drive naza ria... caye x weyh? muahahahaha.. ni muiz punya pasal... asal aku pegang je nanges2... last2 mama dia x sanggup la tgk dia nanges je kan... pastu dia suruh aku drive plak... hoho.. agak teruja...hehehe

07 November 2009

hopefully no more muet

pleaseee
sy x nak repeat muet
dan sy juge x nak repeat paper mtc, both mtc

menghargai SATU minggu yg ade
no plan
x kan nk duk uma lg
enjoy la weyh
even duit elaun dh habis

owh ya, sy kena balik naik bus okay
NAIK BUS, ALONE
agak sadis sbb brg melambak2

bersedia utk berdikari
bkn la slame ni x berdikari
tp skrg ni, kena lebih berdikari
gomo mira gomo
muahahahahahaha

* aku sokong klate...hekhek

05 November 2009

online

assalamualaikummm
hmmmmm........
nk cite nih
x sampai sminggu aku start cuti, streamyx rosak
so aku on9 kt library
tp kt library pun mcm ade prob
naseb baek aku bwk broadband
so, okay la..
bleh on9 walopun cume skali dlm sminggu...

tp skrg ni aku bleh on9 kt uma
hikhik
td kononnya nk study muet
but then ade keinginan nk try broadband
dh cucuk tu..
dia kuar lampu hijau je
xpe, try lagi
then bleh on9!!!
muahahahaha
besh2
saat yg ku idam2kan telah tiba
nk on9 atas katil kt uma
tp mmg slow tahap kura2 la
erkk, maaf encik kura2 krn tulis pasal kamu
hekhek

jom on9 sampai pagi!!!
muehehehe

02 November 2009

Stermess itu kembali

Nak join gath republic kt mid (cubaan kali ketiga)
Tak boleh
Nak jumpe ex-cubemates kt mid gak(cubaan kali ketiga juge)
Tak boleh
Nak jumpe my junior kt banting je
Tak boleh, dgn alasan dh malam..klw nk gak, nnt abah hntr
So, what’s the point aku amik lessen?????
Kesimpulannya, cuti aku hanya dihabiskan di rumah dan library (tu pun sbb nk on9) shj
Xde r nk hang out dgn member mcm korg sume sbb my best buddy aku x cuti lg… x taw la klw dia start cuti nnt mak aku bg kuar ke x….
Then hasrat nk main bowling pn x kesampaian… okay, think positive, dorg ade hal masing2… tp ko ingat senang ke aku nk ajak jmpe??? Time cuti ni la nk jmpe member2, lg pn cuti korg kejap je kan… tp dh x nk, nk wat cmne….. mcm aku je yg semangat nk jmpe korg but korg xde hati pn nk jmpe aku…. Okay, aku taw sape aku… skola kt situ 3 thn je kan…. Pastu result spm pn x sehebat korg… mesti r malu nk kuar dgn aku…. Btol x?????
Tensen!!!!!!!

Mood sekarang:
Nak jerit kuat2
arrggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh