28 August 2009

ting tong~

ehem ehemmm
setelah beberapa hari mendiamkan diri dr dunia blogging
kini aku kembali dgn post2 baru yg lebih menarik
cewahhhh
minggu ni mmg minggu yg paling bz
1) sketch, dh settle... alhamdulillah dpt wat yg trbaik
2) assignment mtc 012, dh siap...hoho
3) presentation mtc 016, dh siap powerpoint, tinggal present je...
4) assignment csc 134, on the way nk wat
5) grammar test & listening test, next week... so, weekend ni study ok..

hohohoho... thats why aku x balik uma minggu ni...hehehe
padahal x balik sbb tiket dh habis....huhu
huwaaaaaaaaaaaaaaaa
homesick glerr....
actually ok je, dh x nangis mcm minggu lepas....
time mak aku call tgh hari td pn ok je....
tp tibe2 aunty kesayangan aku tu call, gtaw dia dh sampai uma...
then aku wat slumber je...
but after a few minutes menamatkan perbualan, air mataku mengalir dgn lajunya, mencurah2 ke ladang gandum...wakakakakaka
kurang asam ko ila... len kali x yah kol aku ok..
tgk, skrg pn mataku sudah kembali berkaca....huhuhuhuuhu...
omg, i really miss my family!!!!!

pastu aku wat luahan perasaan kt abg aku plak....
huwaaaaaa, nanges lg....
then pe lg, mintak la duit sbb gaji dia dh kuar....hoho
tp dia ckp tunggu 15 sept time aku balik nnt baru dia bg...
aku ckp bleh je, belanja aku shopping skali...
aku mintak rm250...hek hek hek
tp dia nk bg rm200 je, pandai2 r aku guna duit tu...huhu
owh yeah, dpt duit!!!!
dh x nanges2 nk balek...wakakakakaka
nk tunggu 15 sept jerk...hik hik
nampak sgt aku mata duitan kn???? wakakakakaka

kpd sanak saudara di kampung, time berbuka esok jgn lupakan aku di perantauan ni.... huhuhuhu... raya nnt kite jmpe ok....

to aunty kesayangan, balik laaaaaa.... aku x heran dgn nasi ayam mak aku tu... ko mkn la puas2..... hohohohohoho (menaip sambil mengalirkan air mata).. ngeeeeeeeeeeeeee

relax mira....
15 sept ok
weekend ni siapkan assignment and study for the test....

*x sabar mahu shopping....

fifi, ko ingat ko sorg je syg mak????
aku pn syg gak....
mak, abah.... sila la bace.....

akak sayang mak abah sgt2

fifi, ko bleh blahhhh.... sape suruh sombong dgn aku...hohoho

24 August 2009

kesyahduan melanda~

dgr cni wahai org2 kampung sekalian...
beta nk wat satu announcement....
dgn ini, beta isytiharkan bahawa duit elaun beta hanya tinggal RM800++ shj...
wahai bonda dan kekanda tersayang lg dihormati....
beta tahu bahawa kalian rajin membaca blog beta nie....
pleaseeee la bantu hamba yg semakin kekeringan wang ini....
pelan perancangan kewangan beta menunjukkan bahawa beta x bleh guna duit tu utk bnde lain selain drpd utk bersantap dan membeli brg2 yg berkaitan dgn pelajaran beta...
omg!!!
tolong la kasihani anakanda dan adinda mu ini wahai bonda dan kekanda tersayang....
nk topup pn xde duit....
sesungguhnya beta telah menggunakan wang itu ke jalan yg benar tetapi akibat rasa keimanan yg tergugat krn kestermessan yg melanda, beta telah menyalahgunakan wang itu dgn mkn kfc 3 kali dlm masa dua minggu...wakakakaka...
ya ampunnnnn.... sesungguhnya kalian telah mengetahui bhw beta x bleh hidup dlm keadaan stress, krn jika stress ade2 je perkara pelik yg akan beta lakukan....
wahai bonda dan kekanda yg disayangi, beta sgt mengharapkan bantuan kalian krn beta telah bermimpi2 mahu berjoli sakan ketika cuti sem nnt...
jika wang itu telah habis, maka hancurlah harapan beta utk berjoli sakan..... hikhikhik

* nnt mahu berbuka kfc di east coast mall krn telah mendapat undangan drpd kerabat2 rumah 1308...wakakakakaka

mak, abang.... nk duit... pleaseeeeeee

20 August 2009

to all of you...


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

di mana aku sebenarnya..????

salam~
aku tulis post ni sambil dgr lagu menanti di alam barzakh by far east...
hati sgt berdebar2
di manakah tahap iman aku skrg ni
berada dlm komuniti begini sgt mencabar
bkn la x elok
just x membantu, mcm kt maktab dulu
omg, aku rindu maktab, aku rindu mereka
hati merintih2 dgr lagu ni...
alimkah aku?
alimkah jika sekadar memakai stokin shj???
dulu pakai handsock, tp since cuti hari tu dh x pakai...
sbb kononnya leceh
lihatlah dunia, pengakuan ikhlas ku ini
aku taw couple tu haram..
tp kitorg x declare ape2 pn...
jgn bg byk alasan mira..
sama je hukumnya
dan hukumannya juga sama
ya Allah.........
pasal aurat..
beria je hari tu nk jaga...
tp lately ni slumber je aku pakai short-sleeve
(roomate ku non muslim)
the solution is...
aku tak boleh hanya menunggu
aku perlu mencari, mencari dan terus mencari...
klw x dpt wat usrah time weekend, nasib kau la mira
pandai2 la cari sumber nk renew iman kau tu
now tgh rajin2 kn diri menjenguk iluvislam...
so, kau dh tau masalah kau
kau dh tau solution dia
pe lg tunggu, bertindak la mira...
aku x taw nk wat cmne
hati aku bergolak
50% nk jd mcm org lain
50% nk jd mcm dulu

ya rabbi....
sedar la mira syg...
kau x taw hidup kau takat mana...
ntah2 x sempat sambut puasa..huhu
astaghfirullah~~
hmmmm.....

18 August 2009

harapan ramadhan~

ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna
agar dapat ku lalui dengan sempurna
selangkah demi selangkah
setahun sudah pun berlalu
masa yang pantas berlalu
hingga tak terasa pun
berada di bulan ramadhan semula
ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna
agar dapat ku lalui dengan sempurna
puasa satu amalan
sebagaimana yang diperintahkan
moga dapat ku lenturkan
nafsu yang selalu membelenggu diri
tiada henti henti
ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna
agar dapat ku lalui dengan sempurna
ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna
tak ingin ku biarkan ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
mengharungi segalanya dengan sabar
ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna
agar dapat ku lalui dengan sempurna
ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna
agar dapat ku lalui dengan sempurna
ku memohon pd Tuhan diberikan kekuatan
ku merayu pada Tuhan diterima amalan
selangkah demi selangkah
dengan rahmat-Mu
oh Tuhanku
ku tempuh jua

#nak khatam al-quran
#nak kurangkan on9, bykkn beribadah

* doakan yg terbaik utk aku...



SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK

17 August 2009

s.t.r.e.s.s

first
sketch...bila la nk habis bnde ni....tensen kot cz aku x reti berlakon... xde emosi langsung weyh... utk group aku, ape2 pn aku mntk maaf k... aku try utk wt yg terbaik...

second
tak boleh tulis kt cni sbb nnt kantoi...huhu..aku tensen!!!!!!!!

mak, nak balik uma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

15 August 2009

mari belajar law part 2

to cik mira yg comey, sila hafal definition of law ni yerk...
>hafal???
ye, hafal syg...mcm x biasa plak... just kali ni xde tasmi'2 mcm kt samus dulu..
>ok, chayo2 mira!!

Law means a set of rules enforceable by state which parliament, the government, the king, the monarch or the court has made which everyone has to follow or otherwise they have to face sanctions or penalty as consequences of its breach.

sekian, terima kasih.

mari belajar law part 1

TRUISMS ABOUT HUMAN NATURE

The absolute truth about the nature of humanity, given survivor as an aim put forward by HLA Hart in his book, "The Concept of Law".

Human Vulnerability
Emotionally humans are weak and easily can be intimidated. e.g. anger, jealous, depressed, sexually volatile where the people can easily influence us to commit violence and crime.
-sbb tu klw org putus cinta tu ade yg sanggup bunuh diri... cz easily hurt mentally and phisically...

Approximate Equally
Humans are almost but not fully equal. If you are born in India, they have the caste system that segregate your social status. Therefore we need some form of medium to balance the right.
-nampak mcm same tp msti ada perbezaan...

Limited Altruism
Human being lacks the ability to consider the well being and happiness of others before him/herself. The word 'I' always comes first before 'the other' i.e. we are selfish, self-centered, manipulative and opportunist.
- ya, aku akui itu...huhu

Limited Resources
Our senses as well as our ability to solve difficulties are very limited. We generally cannot foresee and predict the future. We cannot understand everyone as we are not far sighted enough. Our level of understanding is different because of different personality.
-hanya DIA yg maha mengetahui...

Limited Understanding and Strength of Will
Our knowledge and mental power in an attempt to do or to achieve something is not without limit. There are certain issues and area where we cannot understand and beyond our means.
- cnthnye, klw aku gado dgn encik am.. it is because we all have very limited understanding... btol x encik am? sbb tu ada je yg x kena...hoho..(ni cnth yg paling senang nk fhm..maaf yerk, sy promote blog anda skali..huhu)

homesick~

owh yeah, aku taw sepatutnye aku x bleh homesick sbb aku dh besar... tp klw dh homesick gak nk wat cmne...

me: mak, nk balik.....
mak: asyik balik je... adik tu x sibuk nk balik pn... tepon mak just 2 kali sminggu... kamu ni hari2 duk tepon.. krdt habis mntk kt mak gak...
me: alaaaa...adik tu lelaki, mane ade perasaan... dekat plak tu... klw dia x balik pn, mak asyik dtg je tgk dia...akak ni jauh... mak x pernah dtg pn...
mak: sape suruh pilih jauh2...
me: hmmm...mak dh beli baju raya utk fifi lum?
mak: dh, mak beli lg 2 pasang...(campur yg nenek bg jd 3 pasang, baju kurung shj, lum masuk baju t-shirt and seluar)
me: hah???? asal byk sgt??? nnt baju t-shirt or gaun msti 4 pasang...so baju dia ada 7 pasang...x aci!!!!
mak: x kan dgn adik pn nk dengki...
me: mesti la... mane bleh bias... it is unjust...(dak law la katakn..)

perbualan ada lg tp aku dh lupa...huhhh... x aci btol... ngeeeeeeeeee... aku nk balik!!!

14 August 2009

buka puasa di kfc...haha

jam menunjukkan kul 5.15 ptg... tiba2 dgr cite housemates nk kuar hntr piqa g terminal then mkn kfc kt megamall... aku pn ape lg, menggedik r nk ikut... bosan kot dok uma je...huhu...

buka puasa di kfc... first time aku berjaya menghabiskan regular x-meal dgn licinnya...wakakaka... slalunya aku bwk balik burger, tp td habiskan jgk...huhu.. pastu dh x larat nk jln...huhu..

then g kedai cd...yes2, aku beli cite the proposal...hekhek... hari tu x jd nk tgk cite ni sbb abg aku nk tgk cite setem....at last dpt gak tgk...huhu....

pastu sampai kampus dok bergosip kt taman tenet... huahuahua.. ade org ckp mira ni time mula2 kenal nampak je pendiam...dh lame2 terserlah kesengalan otak dia...wakakakakaka... adehhhh... ye, aku mmg agak sengal(pengakuan ikhlas)..

nk tdo..tata....

mari cuci mata... hek hek





aku malas nk tulis pnjg2... korg tgk je la pic2 time hang out di secret recipe, kenduri buah2an & campus day out... jgn terkejut klw tgk aku x lawa gler kt cni...wakakakaka... cz mmg x lawa pn... bak kata aunty aku, pic2 kt frenster n myspace tu just indah khabar dr rupa je....huhu

12 August 2009

merepek lagi...

hahaha...penat seyh...hari selasa and rabu agak busy cz byk kelas... cehhh, byk ke? haha...korg tgk la jadual kelas aku...komen yerk...hehe

isnin
CSC 134 (11.00am-12.50pm)

selasa
CSC 134 (8am-9.50am)
BEL 130 (10am-12.50pm)
BEL 120 (2.10pm-5pm)

rabu
BEL 130 (9am-11.50pm)
BEL 120 (2.10pm-5pm)

khamis
MTC 016 (8am-9.50am)
MTC 012 (3.10pm-4pm)

jumaat
MTC 012 (8am-9.50am)
MTC 016 (11am-12.50pm)


nk cite pasal kelas bel 120 dgn madam aini smlm... dia tnye ape yg ktorg nk wat if diberi 1 hari utk spend time dgn our favourite artist... mcm2 jwpn ade... tp bg aku yg best ade 3 je...
dalilah >> jonas brother - sy akan bwk dia ke kg sy dan paksa dia mkn durian....haha
becca >> orlando bloom - pegi jln2 dgn dia, wat dia jatuh hati kt sy, convert him to muslim and marry him...
haziq >> yuna - mntk tlg dia ajarkan mtc 012...wakakakaka.. mentang2 la she's law student...huhu

about the sketch for bel 130, madam jue not satisfied kot cz dia ckp forum lg bagus... so, last two droup must did very well... ishh..dh la aku x hafal skrip lg...huhu...

eyh, homesick la...nk balik!!!! tapi.... nk beli tiket msti kena guna duit elaun, x jd plak nk balik... hoho.. lg pn every weekend msti ade program... tensen la... aku start cuti 11 sept...tu study week...so aku decide nk balik lewat ckit... maybe 16 sept kot... dh plan dgn housemates nk balik lmbt cz nk study...huhu.. mak aku ckp klw nk balik 18 sept pn bleh, tp make sure pointer 4 flat...haha.. terus aku cptkn tarikh jd 16 sept...huhu..

jimat!!! now topup rm5 je... klw dulu always rm10 for mxs and celcom... kedekut kn aku ni??? hahahaha...yela, mak aku ckp dh dpt elaun ni mak x kn bg duit lg... pandai2 la guna... member aku lg best... ayah dia ckp, duit mkn still tanggungjawab ayah, duit elaun tu suka hati la nk wat pe pn... hoho... jelez kot tgk dia shopping sakan.... tp xpe, dgn cara ni la aku blaja betapa berharganya duit tu... siyesly aku ckp, aku syg gler nk kuarkan duit elaun tu... just guna utk bnde yg perlu je... now, even nk mntk topup kt abg iwan or my mom pn susah... cz dorg ckp kn dh ade duit elaun....huhuhuhuhu... menyesal plak pakai dua phone...huhu... duit oh duit!!!!! ngeeeeee... mata duitan sungguh...haha...

mood : homesick...:-(

09 August 2009

campus day out 2009!!

bangun kul 6, tu pn slps dikejutkan oleh member...haha...
tp bus tunggu kul 6.30...smpt ke nk siap...
pastinya x sempat....so pg td g pantai balok naik last trip...
sampai sane duk ikut kump then breakfast...
after that ice breaking then ade persembahan trademark kump...
pastu main bola beracun...
penat menjerit ok...aku x main pn...wakakaka..
lepas zohor ade futsal, bola tampar and bola jaring...
seperti biasa, aku hanya menjadi pemerhati yg setia...haha
time tarik tali x bleh blah...
junior menang...yeah!!
then ade tangkap gambar dgn housemates
really had a great time wif them....huhu
nnt dh dpt gmbr aku upload ok...
then balik lmbt gler, kul 8.3o mlm...
aku terpaksa berebut utk naik second trip sbb ade appointment dgn bekas bakal mentua...wakakakaka

walopn aku x masuk pape, aku tetap dpt hadiah... jgn jelez ok...
hmm, dpt sunburn kt muka doe....adehhhhhh.....

*x bleh cite pasal bekas bakal mentua sbb bekas bakal suami suruh rahsiakan....wakakakakaka

08 August 2009

if u read this....

topup...x terkire
support lesen...rm725
laptop and its accessories...dunnow how much
duit belanja...also dunnow how much
hang out g men bowling, tgk wayang...
hantar aku ke mana2 aku nk pegi...tp x sume tmpt, cnthnye gath...huhu
willing to lend his car for me..termasuk duit minyak...
streamyx di rumah...harap2 jgn potong bnde tu even now aku dh jarang guna

pengorbanannya mmg la x sebesar pengorbanan parents...
tp ko sedar x mira abg org lain x mcm tu pn...
ko kena bersyukur ok...

abg, if u read this...i wanna say a lot of thank you...
i've not say it yet, and now i wanna say it..
i love you and thankz for being my nice brother
mood: terharu...hoho

* dgn harapan klw ko bace ni, sila topupkn aku yerk... hek hek.. omg, aku sgt kedekut nk gunakan duit elaun...maybe dh habis asasi nnt baru aku gunakan duit tu dgn senang hati...lalalalala..now asyik pikir jimat je...hoho

07 August 2009

6 aug vs 15 sya'ban

omg!!!
hari ni ade presentation mtc 012 for topic morality...hoho
aku x prepare ape2 pn..
just last minute preparation
tp nasib baik sumenye okay
alhamdulillah~

then lepas maghrib td ade majlis kenduri buah2an and forum ke arah pembentukan akhlak
slumber dek je aku n dak uma aku turun lambat
tp ade yg lg lambat

weekend ni plak ade campus day out
aku 1 grup dgn maziah and jamie...
yeah!!!

after dis will a little bit busy with the preparation of sketch
malasnye nk hafal skrip...hoho

omg again
now aku tgh selesema
tp x sakit tekak pn rasenye
hope xde pape yg buruk
sbb aku malas nk pakai mask...huhu

doakan kesihatan aku ok...

gud nite~

05 August 2009

yeah!!!

hek hek
dh bleh on9 da
terima kasih kt pakcik technician
hoho
walopun kena byr rm5
its ok drpd kena beli broadband or wimax
nnt klw aku kaye aku beli r bnde tu
hik hik

03 August 2009

kenapakah???

wawawawawawawawawa
nape aku x bleh gne wifi kt cni?????????????
nk on9!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nk broadband..........
x pn wimax ke..........
plz................
somebody help me...........................
huhuhuhuhu

01 August 2009

aktiviti aku sepanjang cuti nih

salam....
sape nk taw aktiviti aku sila bace sampai habis...
sape x nk taw bleh tekan X kt hujung atas sblh kanan,...hek hek


sabtu
cadang nk g uma kawan aku.. tp x jd sbb takut x cukup minyak plus aku pakai baju yg agak selekeh time tu...hahaha... pastu ptg g banting smate2 nk beli cd syurga cinta...mengong!

ahad
sepatutnya join gath kt mid tp abg aku x dpt hantar... so stay at home for the whole day....

isnin
balik kg....AKU YG DRIVE...wakakakakaka... bangga seyh...hehe.. ptg plak pegi pasar...

selasa
g banting lg...lalalala... mkn kfc and main bowling... tp aku kalah sbb konsentrasiku terganggu cz ade mamat cute kt situ...lol... pastu jln2 tgk baju utk dinner...hikhik

rabu
sepatutnya g library tp x jd cz aku malas...hoho.. just hantar mak aku g banting utk beli groceries...

khamis
yeah... tgk wayang then beli baju... maklum la, elaun dh kuar....haha.. aku ingatkan dh g sane xde r terserempak dgn org yg aku kenal, tp ade gak.... adehhhh... aku nampak e-jat and irah... then aku nampak ammar azmi yg cute tuh....ngeeeee.. cite setem tu agak ok la... tp aku nk tgk the proposal sbnrnye..huhu..mlm tu drive balik kg cz nk hantar aunty... singgah mkn sat then kena ngorat...bkn aku, tp aunty aku... sape la yg nk ngorat aku...hoho

jumaat
hari drive sedunia...haha..sbb aku dh isi minyak rm20 kt dlm tong minyak gen-2... so, nk sedut balik....wakakakakaka... mula2 g library... x sampai stgh jam, kuar g bank plak... pastu jln2 beli seluar, cuci gambar pastu balik... lepas zohor kuar lg jln2... mlm plak kuar mkn... ada 2 pilihan, same ade pizza atau char kueh teow... tp aku ckp mkn char kueh teow je la, jimat ckit... sbb aku dh taw betapa susahnya nk cari duit....huhu

sabtu
kuar jap jmpe skandal...haha.. mengong la mira nih

ahad
balik kuantan la pe lg.... bus grk kul 9.30 doe... fes time balik pg... slalu balik ptg..ngeeee... mlm ni nk packing brg... kembali bersawang la blog aku nnt.....


tp xpe.... sbb aku dh dpt lappy...hahahaha... tp x dpt broadband cz tgh xde promotion.... nnt bleh la on9 kt balkoni blkg tu... hikhik... sbb aku mls nk turun bwh...huhu..


ni la aktiviti aku... mcm heaven gler cz x buka buku langsung...lol... lepas cuti ni kena struggle sbb test hari tu x brape ok....ngeeeee... chayo2!!!!!