28 May 2009

i'm home!! hikhik

hohoho...x sampai seminggu dh balik uma...ngeee...besh2... hehe.. minggu mesra siswa (mms)jz sampai hari rabu je... thats why bleh balik...

mase otw nk g kampus kn, aku nampak semsas..hekhek..jakun jap...wakakakaka

hostel aku tu mcm apartmen...ade 3 bilik... dlm satu bilik ade 4 org... roomates aku siti (dak kuantan), mahmudah ( dak kl) dan sharon ( dak sarawak)... the only one non-muslim kt situ...huhu...

nk cite pasal mms ke? x yah la kot...jz wanna say a lot of thank you to all da seniors yg sgt byk membantu...oppss, lupa plak.. mms wat kt jengka k... lbh kurang 2 jam dr kuantan...

ok, cuti nk nak wat ape yg patut...hikhik

22 May 2009

kalau aku x nk pegi bleh x???

rasanya baru semalam aku daftar masuk form 1 kt samus...
rasanya baru semalam aku dpt result pmr...
rasanya baru semalam aku daftar masuk kt mrsm kepala batas...
rasanya baru semalam aku exam spm...
rasanya baru semalam aku start cuti...
rasanya baru semalam aku dpt result spm...
rasanya baru semalam aku dpt offer uitm ni...

tp esok dh nk pegi daftar da....hoho... cepatnya masa berlalu... btol la kata kawan aku, MASA; klw kita x tunggu cpt je berlalu... klw kita tunggu bapak cepat berlalu....huhu...

sbnrnye aku nk luahkan bnde ni since hari tu lg... tp aku simpan dulu... hikhik... ok, hari ni aku nk luahkan sumenye...

12 may 2009
seriously rase kehilangan sbb ramai member yg masuk matrik...cb kt republic pn dh hilang seri...huhu.. aku nk tulis name dorg tp mcm ramai sgt dan aku takut ade nama yg tertinggal so aku decide x yah la tulis name member2 tu... maaf k... ape2 pn aku syg kamu sume....

hari ni hari jumaat, 22 may 2009...lepas asar nnt aku akan bertolak ke kuantan... sape yg hantar aku ek?? my parents, fifi, papa dina and nenek... malam ni tdo kt uma makcik aku then esok pg bru grk g uitm....

now mmg nervous gler...mcm xde perasaan je... same mcm mase daftar mrsm dulu... hope sgt2 xde brg yg tertinggal...huhu...

utk kawan2 sksl, samus, mrsm... klw panjang umur kite jmpe lg... nk kawen nnt jgn lupa jemput aku...hikhik

utk member2 di alam maya, fs, ym and especially geng republic of 1991... klw ade yg dpt kt uitm kuantan tu tegur2 la bila jmpe aku...(ade ke yg dpt??huhu)... owh my god... perasaan aku skrg mmg x bleh digambarkan... nape ek?? padahal x pernah jmpe pn dak2 republic... nape aku rase sgt sedih utk berjauhan dgn korang??? itulah indahnya persahabatan... friends forever k...

utk cikgu2 dr skola rendah smpai r aku blaja drive... thankz 4 everything...

utk abg iwan, izman and fifi... thankz 4 everything..thankz 4 support lesen aku... adik, klw nk main bowling nnt pandai2 r ckp sendiri dgn abg iwan yerk..hehe.. fifi, i will miss you crazily...

utk sdara mara especially aunty2 dan uncle... terima kasih sbb menyokong sy... zila and liza, really had a great time with both of you... tuan punya harrier, thankz a lot krn sudi meminjamkan kete since daftar masuk mrsm lg... harrier tu byk berjasa kt sy... thankz again...oh, tidak lupa kpd tuan punya beg bagasi polo.. terima kasih...

for my parents... dunnow how to say... thankz 4 everything... i love both of you...


di sini kau dan aku...erkkk, silap...hikhik... di sini sy ingin mengambil kesempatan utk meminta maaf kpd sume org yg mengenali sy x kira di dunia sbnr mahu pn di alam maya... terima kasih sbb wat sy tersenyum, wat sy hepi dan wat sy menangis... all da best in whatever u do... smoga kita berjaya dlm bidang masing...smoga berjumpa lg pd masa akan datang... sape2 yg nk kawen tu sila2 la poskan wedding card... nnt klw sy nk kawen, sy pasti jemput kamu sume...hikhik...(dh gedik nk kawen...muehehehe)... till we meet again... insya Allah....

19 May 2009

dlm dilemma kah aku

aku x taw nk cite cmne........
x taw nk start dr mane....
salah aku ke sebab libatkan diri dlm hal ni...........
perlu ke aku terus terang dgn dia..........
or jz abaikan je sebab aku dh janji dgn dia......
ape yg perlu aku wat............
a) terus terang dgn dia
b) abaikan je sbb dh janji dgn dia
c) buat dunnow

huhuhuhu
* dia & dia adalah org yg berbeza

18 May 2009

18 may 2009

ok, hari ni mood x brape baik cz kurang sihat... ptg td aku tdo lame gler...smpai nk dkt maghrib... then x perasan plak yg perents aku kuar... pastu dorg x tutup pintu... smpai la dorg balik... adoyai...klw la ade pencuri masuk ke ape ke... x ke aku yg naya...adehhhhhhh...


oit awak.... ha..awak la... sape lg... walo pn awak x bace blog nih, tp sy nk tulis gak...peduli ape...
dgr cni baik2...eyh salah.. bace elok2 k...
jgn ingat aku dak mrsm, aku pandai mcm owg lain... salah sama skali...
jgn ingat aku dak mrsm, aku nk kawan dgn dak2 pandai je... itu juga salah...
dan.... mentang2 r aku ni jenis yg lurus, sedap2 je nk main tipu2 ek.... bkn skali ko wat mcm ni... dh byk kali tau x... jgn sampai aku sebarkan number ko kt internet k....ingat aku x brani nk wat ke ha??? dh lame da plan nk wt...tp aku ksian kt ko.... tp lpas ni klw ko wt lg jgn harap2 r nk ksian2....

and please!! tlg jgn tambahkan prob aku yg mmg dh byk ni...

first tagged form norain ishak

5 things in my bag
1)purse
2) phones
3) tissue
4) note book
5) pen :p


5 things in my purse
1) mykad
2) lesen P
3) kad atm (baru wat, haha)
4) duit
5) pic family ( baru cuci)


5 favourite things in my bedroom
1) almari yg penuh dgn baju
2) meja solek yg penuh dgn...dgn ape ek?? haha
3) rak yg penuh dgn my favourite books
4) katil yg m'jd tmpt ku beradu saban malam
5)mp4 yg always terperap dlm bilik... pemalu dia tu...hikhik


5 things i'm doing now
1) memikirkan jawapan utk tagged ni
2) charge phone
3) sms dgn sape ntah...huhu
4) tgk jiran aku melalui tingkap..hahaha..dia balik cuti, tp aku x dpt contact cz dia dh tkr no kot...huhu
5) dgr lagu


5 people i would like to tag
1) norzila musman
2) ekyn
3) acap abdul rahim (sume kerabat uitm segamat...hahaha)
4) kak fasihah
5) sape2 lg yg nk wat, wat je k...

16 May 2009

akhirnya aku mengerti...

muahahaha...title skema je...

isnin- balik kampung(drive sendiri)
selasa- shopping, then drive balik uma
rabu- shopping lagi
khamis- medical check up, pegi bank
jumaat- pagi, pegi samus mntk sign.. ptg g shopping lg
sabtu- temankan member shopping, then aku pn shopping ckit
ahad(esok)- pegi kuala selangor tgk adik aku


huhhhhh...siyesly aku penattt.... patut r mak aku x nk klw aku ajak kuar... penat rupanya... adehhh... ni pn rase mcm nk dmm ckit...hoho..

13 May 2009

shopping lagi???

hohoho... x jd wat medical check up hari ni cz kt hospital td ramai gler, malas aku nk masuk..jz lalu je... wat esok kot kt klinik je... tq abg aku cz nk support kos medical check up tu...hehe


x jd medical check up...dah tu nk wat pe?? x kn balik kot... hoho.. tak2, aku pegi membeli belah lagi...muehehehehe... adehhh...yg ni siyesly lari budget.... ampun makkkkkkk...


td pegi supermarket.....
then beli kasut...
pastu beli stationary...
pastu balik...
penattttttttttttttt...hoho
nasib baik kete auto, klw kete manual aku x taw r cmne...huhuhu

12 May 2009

penat la...huhu

baru aku faham nape mak aku x ske klw aku ajak shopping... sebab..penat gler... siyesly...tu pn x complete lg brg2 aku...then aku x drive pn... hoho...

mula2 pegi bank islam....
then pegi supermarket...aku beli barang yg m'jd keperluan je, bkn kehendak... so, mmg kena catu habis r time nk beli tu... fikir byk kali... cz takot x cukup duit...hikhik.. tp rupa2nye x sampai rm60 pn.... adehhh..klw aku tau td aku sambar je ape yg aku nk...muahahaha
lpas tu pegi makan...ni pn kena jimat gak cz mkn x t'masuk dlm list aku sbnrnye...huhu
then pegi kedai baju...
pastu pegi kedai baju lagi...muehehehe
pastu solat kt surau...
pastu balik....tp bkn balik uma...balik kg dulu cz aku kena hantar my beloved aunties...cz ptg smlm aku balik kg, alone..huhu... so pg tu gerak naik kete abg aku...thats why kena hantar dorg balik...
dh nk kul 4 ptg tu aku gerak balik... ingat nk singgah pantai morib... tp mcm x best je aku sorg, bkn dgn sape2 pn...hoho..so, terus balik uma...
dh sampai uma tu, nk parking plak 1 hal... cz kete abg aku ni lowered, and garaj uma aku tu tinggi ckit... so klw main masuk je kompem sangkut... terpaksa parking reverse... dkt 15 minit kot aku b'usaha nk parking tu... at last, bleh gak walau pn senget je kete tu, i mean x straight... biar la, cz aku dh kepenatan...huhuhu
esok nk g wat medical check up plak dgn my best buddy...so, will be update later...

06 May 2009

alhamdulillah~

dalam kesedihan terselit juga kegembiraan...huhu.. tengah hari td dpt call drpd vela driving school, menyatakan bhwa lesen p aku dh kuar...muehehehe... hepi2!!

and at last parents aku merestui pemergianku ke kuantan...setelah aku pujuk2 dgn menyatakan bahawa student asasi dpt bantuan...adesss... rupa2nya mereka hanya risau aku akan t'pengaruh dgn segala macam gejala sosial yg ada di luar sana... dan mereka juga tidak mahu m'dengar aku merengek nk balik atau menyuruh mereka dtg melawatku... sbb mase kt penang dulu aku mcm tu...muahahahaha... ok2, lepas ni dh xde merengek2 yer... hoho


aku ingatkan daftar bln 6, tp bln 5...23 mei...hoho... aunty zila, mcm xde harapan je nk g jusco bukit tinggi....huhuhu... tp aku ade plan baik utk ko... ape kate ko temankan aku shopping... nnt aku pinjam gen-2 abg aku yer... ko p banting naik bus... nnt kita round2 cari barang then aku hantar ko balik...ok x plan aku?? muahahahaha...


since daftar bln 5, so mmg hancur harapan aku nk sambut besday kt uma...huhuhu... sbg galang gantinya, bleh x bg hadiah laptop??? hikhikhik...mcm bleh dpt je...


so, lpas ni akan bz ckit...cian plak blog aku ni...hohoho

oh my god!!!

huwaaaa............ sepatutnya aku hepi sbb dh bleh check uitm... tapi kannn... aku dpt kt kuantan....adessssssssss...awat la jauh sgt........ huhuhu...sedeyh seyh... cz aku mcm dh confirm dpt kt shah alam...klw dpt kt shah alam, x yah la aku nk naik bus... tp ni dpt jauh lg, mmg kena naik bus la jwbnye....

kuantan tu kt area bukit sekilau... aku ade aunty duk kt chini... dekat x dgn kampus aku?? sape org pahang sila jawab yerk...hoho


*x jd mntk kete sbb dpt jauh...tunggu degree nnt...muehehehehe




OH MY GOD!!
lpas aku inform kt parents aku yg aku dpt kt kuantan, dan2 dpt respon yg negatif... sbb jauh sgt...adehhhh....nk wt cmne...bkn aku yg mntk... aku rase mcm xde harapan plak nk sambung blaja...hurmmmmm....

03 May 2009

award part 4






d@ rules...


1. Copy award di atas untuk diletakkan di blog anda..


2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini..
-org pertama yg tegur aku kt cb 1991
-efa sgt friendly & berfikiran positif
-ex-mrsm muar ( efa knl sir hafiz x??hoho)
-pernah keje kt daily frsh
-sgt aktif dlm republic 1991


3. setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya
- mira kecik...hoho
- da bleh drive kete...wee~
- mungkin bakal jd lawyer...doakan yerk
- still dlm situasi yg sgt m'bingungkan krn kekurangan tarbiyah
- cpt touching...hoho
- malu2 kucen klw baru knl dgn someone..yeke?? hahaha
- aku syg kt pc, streamyx, phone sony n motorola, mp4 & kete gen-2 abg aku...hahaha
- berniat utk minta laptop & kete drpd family...wakakakaka...mcm bleh dpt je
- ade adik perempuan b'nama fifi yg comey mcm kakaknye...hoho
- aku x lawa, tp comey...hikhikhik


4. anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka
- norzila musman>> my beloved aunty, tp muda lg..hehe
- zamdotcom>> x knl sgt..maybe dia member en amri kot
- en amri>> spupu uncle aku..
- ssin>> hoho..aku ade tulis pasal dia kt entry tfit '09 tp dia x prasan plak...huhu
-ekyn>> member aunty aku...sama2 sengal...hahaha
- acap abd rahim>> senior aunty aku...
-pyan>>...siapakah??
hamnah>> member tftl..
- shakirah>> member tftl gak..
- silly lilly>> antara member terawal yg aku kenal melalui blog

award part 3

1~ canangkan pada umum sape yg bagi award tu..
nur nina yg bg award ni kt saye..hikhikhik
2. beri ucapan seolah2 korang baru menang grammy awards!
alhamdulillah bersyukur ke hadrat illahi krn dikurniakan award ini... terima kasih juga kpd ibu bapa, family, sdare mara, kawan2, ckgu2 dan sume yg menyokong saye... saye syg kamu sume....mmmmmmuuuaaahhhhhhh
3. 5 mende yg best dlm blog pemberi award tu...
  • blog nina sgt smart
  • ade pic kete yg perrgghhhh
  • link blog dia sgt menarik
  • ske bace entry dia yg best
  • ade radio on9
4. nak bagi award ni kt sape??
sume followers yg lum dapat...sila amik, jgn segan2 k...

award part 2


soalan die kenapa kamu single?
jwpn sy: cz single is simple...hoho.. nnt klw dh kawen xde la single lagi...btol x??

award part 1



Syarat2 menerima award ini:1.
Pastikan jantina anda ialah perempuan
2. Copy badge sebagai award anda
3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan
4. Pass kan award ini kepada girl-friends anda
7 sebab sy bangga jd perempuan
  • hamba Allah yg zahirnya nampak lembut tetapi dalamannya sgt kuat..hoho
  • pelengkap bg kaum adam
  • senang masuk syurga, tp senang juga nk masuk neraka..huhu
  • perempuan boleh mengandung & bersalin...lelaki x bleh kn?? tp takot wooo..huhu
  • perempuan itu hiasan dunia~
  • sgt bangga sbb bleh drive...wakakaka...pelik je..tp tu la yg aku rase.. sbb mak aku ckp aku kcik sgt, mcm x sesuai je nk drive...hoho..tp kwn aku ckp, mira sweet je bila drive kete lg2 kete gen-2 hitam tu..hikhikhik (korang try la imagine aku yg comey ni drive gen-2 yg besar tu...huhu)
  • outfit perempuan lawa2...aku suke!!

sy pass award ini kpd followers perempuan yg belum dapat lagi award ni...sila la amik....