30 April 2009

really2 sorry babe!!

ama-ziqa-fiza-fia-safiamira(comey)-anis
aku mintak maaf sgt2 sbb x dpt join gathering...
maaf skali lg sbb thn lpas pn x join gak
sbb mid valley tu jauh dr uma aku
klw kt jusco bukit tinggi maybe bleh
tp klw korang wat kt banting sudah tentu bleh
*korang nk ke turun banting yg xde pape tu
huhuhuhuhuhu
maaf sgt2...............
aku syg kamu sume!!!!
*mood sedih...

29 April 2009

aku x berdaya...huh!!

hoho...siyesly x bleh tahan dowh duk uma tanpa on9...jz tahan 1 hari je...hahaha.. lg pn bkn pc ni rosak or streamyx x byr... bleh je gne... jd nape kite biarkan pc ni x digunakan...btol x?? wakakakaka..

pengalaman 1 hari tanpa on9
  • sentiasa pegang phone
  • mengambil kesempatan bermesra dgn mp4 aku yg dh lame x gne...hehehe
  • rajin bergurau senda dgn fifi...ahakz..
  • tgk tv scare berlebihan

so, hargailah hari2 terakhir sblm sambung blaja ni dgn sbaik2nye; on9 puas2...huhuhu...

27 April 2009

hmmm...tekanan datang kembali...sebokkk la ko

my mom menyedari xtvt on9 aku semakin rancak sejak akhir2 nih... then dia habaq kt my dad....cite2 sal bil elektrik yg pastinye melambung mcm...mcm ape ek...aku pn x taw.... hmmmm...bleh ke klw aku x on9 slame bbrpe hri?? at least smpai hr khmis...nnt adik aku balik bleh berebut dgn dia....hahaha.. agak2 kamu sume bleh ke aku b'tahan utk x on9?????? aku pn xtaw... maybe bleh... tp pastinye aku akan moody kot....hohohoho.... hmmm...on9 bleh release tensen kot bg aku.... aisehhh...mcm jahat je aku ni.... kenapakah????? errrr....rase mcm nk shopping la....sape nk belanja aku... aku nk beli handabag, kasut, jam, baju, laptop n phone baru...klw bleh nk kete sbiji...nnt x yah r nk gne kete ayah aku or abg aku....lagi kn...rase mcm nk mkn kek tiramusi or chocolate plak.... lpas tu nk g holiday kt beach...gler lame aku x g holiday....hmmm... lg nk ape ek....hmmm...aku rase agak kehilangan atas sbb2 tertentu...hohohhoo... psstt...en. L, ko jgn lupa kt aku taw... en. H plak, jgn r wt aku mcm ni....huhuhuhuh... zila, x sabar nk hang out lg... my best buddy, aku cyg kamu....


hohohohoho...maaf, tuan punya blog tgh x btol ckit...


astaghfirullah~


haha...gler byk wrong spelling
lantak la ko
aku malas nk btolkn
siyesly now dh start moody

c.i.n.t.a

  • bila seseorang itu kerap jatuh cinta, ertinya dia belum berjaya mencintai diri sendiri
  • cinta yg dicari adalah baik tp cinta yg dtg tanpa dicari adalah lebih baik
  • cinta yg sejati adalah cinta yg tidak bertambah krn kebaikan dan tidak berkurang krn kesalahan
  • cintailah yg memberi nikmat dan jangan engkau cintai nikmat yg diberikan-Nya
  • jadikan cita-citamu sbg cinta
  • bg setiap muslim yg melihat kpd kecantikan seorang wanita, lalu dia segera mengalihkan pandangan ke tmpt lain, Allah akan menimbulkan suatu ibadat yg akan dirasakan kemanisan di dlm hatinya
  • kuasai dirimu utk yg kau cintai, bkn menguasai yg kau cinta utk dirimu sendiri
  • jika benar2 sygkan pasangan anda, maka hormatilah dia, peliharalah dia dan perlakukanlah dia sewajarnya spt org yg anda sayangi..jgn hancurkan hidup pasangan anda hanya krn keseronokan yg sementara.. jika sygkn permata, tmptknlah ia di bekas yg selamat, dilindungi dan dijaga.. jgn skali2 didedahkan, disepah2kan.. jgn manisnya dikecap, sepahnya dibuang...

-tentang cinta-

25 April 2009

home alone but happy...hahaha

ehemmmmmmm....disebabkan mlm td (mlm sabtu) aku dh on9 gler lame, 3 jam stgh.. so aku decide hari ni x yah on9...nnt mom marah plak...

hoho..tp now aku on9 gak sebab aku kt uma sorg2...hahahaha... mak balik kg.. nnt ptg bru aku balik dgn abah aku...huhuhu...best2!! nnt ptg aku nk drive la...bleh ye abah??? hoho

meh on9 smpai bosan....hahahahahaha

23 April 2009

dah lega~

olla...sbnrnye malas gler nak taip...jz nk gtaw aku dh lulus test jpj...hohoho...

aku dtg pg, tp rupa2nya aku pnye turn sesi ptg...so, balik la dulu then lepas zohor dtg lg....

mse test parking td uncle yg pilihkn kete...tp kn..handbrake dia x bleh turun... aku dh gelabah kt situ...then uncle tlg turunkn handbrake...hehe... dia ckp kn.."sy bg awk mkn telur 2 biji bru taw, bnde kcik pn x larat wat..."hohoho.. uncle ni mcm x faham2 plak yg aku mmg lemah part handbrake...huhu.. nasib baik kt bukit ok...dan mase parking & 3 penjuru pastinye ok...hehehe

jln raye plak aku dpt pegawai jpj perempuan...dia diam je, x ckp pape pn... maybe dh penat kot cz aku antara owg yg t'akhir ptg tu...dpt markah 18/20... problem kt brake & handbrake dan gear...huhu...xpe la, yg penting dh lulus...

so skrg adalah masa utk m'cerahkan kembali muka yg dh gelap kne sunburn...hohoho

18 April 2009

oh mama

ehek...lain mcm je tajuk post kali ni... xde kaitan pasal kawen yerk...lalalala...

23hb ni b'samaan hari khamis b'samaan burfday en. ******, aku ade test jpj... tp bkn nk cite sal test jpj...insya Allah bleh lulus...bkn nye nk confident ke ape tp insyaAllah la cz uncle raman and pakcik ghani x pernah komen ape2 pn... dorg bg aku wt latihan tanpa pengawasan secara dekat...hehehe..dorg tgk dr jauh je.... huhuhu...


tapiiiiiiii....my mom plak x confident aku bleh drive...aku ok je, klw bwk kete abg aku la...hikhikhik...klw bwk kete abah, stakat kt cni2 bleh la sbb kete abah manual+agak veteran...huhuhu..ampun abah...


30hb ni adik aku balik dr asrama...aku dh b'semangat nk amik dia cz mse tu insya Allah dh dpt lesen...tp my mom x bg sbb dia ckp jauh+aku x biasa drive kt situ...tp aku rase ok je cz klw x bila lg nk drive...lg pn sat lg nk sambung blaja... ecehhh..mcm kompem dpt je....huhuhu..



camne nk yakinkn mak aku ek???

16 April 2009

al kisah..........

xtvt m'capub
m'capub lg

nk promote nie


pic ni aku yg amik..lawa kn??



gaya pe ntah...haha




16 APRIL....

HAPPY 2nd BIRTHDAY TO MJSC KEPALA BATAS.... sbnrnye aku pn x ingat hr ni burfday maktab...td zuha yg bg sms...tq zuha cz ingatkn aku...


ok, kisah hari ni.... b'poya2 x ingat dunia...huhuhu..

td mcm biasa la g driving class...disebabkn kerajinan aku, maka dpt r hadiah yg sgt best...pe dia?? SUNBURN!! siyesly muka aku makin gelap skrg....hbs r.... huhuhu... td kn selisih dgn nabil kt morib...hohoho.. nabil tu member 1 maktab, tp x pernah tegur dia pn... aku kn pemalu...wakakaka

then kul 11 pg acik aku yg t'syg tu call...dia ckp nk turun banting...so aku dgn nada suara yg m'gedik ckp r nk ikot!! hahahaha...tp kn dlm purse aku cuma ada 5 hengget je...x cukup seyh...

so, aku pn balik r uma jap...amik duit...eh tak....mintak duit kt mak... hehehe.. penganggur mane ade duit...huhuhu...

lpas tu trus merempit g surau banting cz dia tunggu kt situ b'sama rakannye yg b'nama ekyn...eheh, bapak skema ayat aku...

then tunggu dorg siapkn assignment..siap ke? x siap pn...aku tgk asyik b'gosip je... hahahaha..

lpas tu grak g bank islam utk cucuk duit...aku x cucuk pn, cz mak aku dh bg duit...lg pn, aku xde kad atm...siyesly, mak aku x bg gne kad tu....huhuhu..

lpas tu kitorg jln2 nk g kdai carine chia yg baru....dh maju da kdai ni... tp kn, sblm smpai kdai tu, t'serempak dgn nabil lg....hahahahaha... aku x taw r dia knl aku ke x cz mse kt mktb dlu aku x popular pn...huhuhu...jd excited jap cz first time jmpe dak maktab kt banting...hehehehe

lpas tu ktorg g mkn....tu r yg aku tunggu sbnrnye...hahahaha...ila blnje aku.. hehehe..makasih ya... lain kali sila blnje lg ye...hehehehe...

lpas tu ktorg menapak g the store...since brg2 dlm beg aku mcm x b'harga sgt, so kne r letak beg kt bwh je... mangkuk kn...muka aku ni ade muka owg jahat ke..huhuhu...kn ila and ekyn bwk laptop, so x yah letak kt bwh...tp mcm ape je workers kt situ, dh owg ckp bwk laptop x yah r nk check2 bagai...buang mase je...

then kitorg naik atas...cadangnye nk main bowling, tp pintu atas tu tutup plak, so kne r turun balik.... ehhh, nnt dulu...ape gne bwk kamera klw x gne... aku x bwk, ila je yg bwk... so kitorg pn m'capub r dgn kasut2 lawa yg ade kt situ... hahahaaha..

lpas tu turun balik and g banting superbowl...huhuhu...lif rosak la plak.. kne r naik tangga.. sampai atas tu sure dh lapar balik..hehehe..dh sampai tu, ade lg kekangan...huh..hangat je...mse tu ade tournament dak skola...tp dh nk habis... kul 3 bru bleh main... otak dia kul 3...kul 3.10 bru bleh masuk... penat dowh tunggu kt luar tu...

ok, then main r mcm biasa...aku menang babe....hahahaha..bangga2...hihi

dh nk balik tu m'capub lg kt luar tu...b'mcm2 gaya ade...wakakaka..

destinasi seterusnya, kdai pakaian hari2....haha...aku cuci mata je...x b'minat plak...huhu..

then b'surai...ekyn balik naik bus...ila naik teksi and aku naik motor... tp ila nk beli mama bun plak...ok2, aku hntrkn... tp dia yg bwk motor, aku duk belakang sambil pegang beg laptop dia and dh pkai sweater and helmet...jz imagine r... aku dh gelak2 kt belakang tu....wakakakakakakakaka...owg lain pn pndg smcm je cz ila x pakai helmet pn... ape pndg2?? hahahahaha...tp mmg klaka gler... aku nk gelak lg....hahahahahahahahahahahahaha

lpas hntr ila g taxi stand, aku pn terus balik ke uma sbb dh kul 4.30 and mak aku dh call.. habis r smpai uma for sure kne leter....huhuhu..


* pic sume kt ila...nnt klw dh dpt aku update yerk

award lagi...hehehehe


ngeeeeeeee.....thankz to mr. yamamura kazuma a.k.a en. muhammad nuramin bin abdul aziz for da award.... bertambah lg ke'happy'an aku hari ni...heheheheeh....thankz again!!!

15 April 2009

first award!!



thankz to cik nadya!!! eheh..excited ni cz first time dpt award...yela, sy kn x rapat dgn geng2 91...jz jd ahli lelap je...huhuhu...neway, thankz ek!!

13 April 2009

eyh..

ngeeeeeeee....dh lame x post...agak bz ye lately ni....huahuahua... hmmm.. sabtu lpas g interview kt uitm shah alam...x taw r pe jd... tawakal je...huhuhu... then now plak bz dgn driving class...cz test dh nk dkt...so, wish me luck ya!!

06 April 2009

merempit tanpa lesen

again and again, aku bwk moto tanpa lesen...hehe...sabtu lepas g samus wt sesi p'kongsian ilmu...huhuhu... td pn g samus gak teman kn my best buddy...fyi, best buddy aku ni jd tokoh pelajar babe...tahniah2...ngeee... ok, kt samus td jmpe ramai gak r ckgu2... then jmpe junior2... honestly, aku x brape knl sgt dorg..tp dorg still ade yg ingat kt aku especially yg form 5 r lg2 cik yaqin....huhu..


terima kasih kpd ust rafi krn telah sponsor laksa td...hekhek..air beli sendiri yerk...hahaha...then ust bg baju kt aku and my best buddy...dea ckp pilih je tp amik 1 je la...hehe..baju muslimah je but not bad la cz aku pn nga kumpul baju cmni skrg...maybe lpas ni nk jd pengedar plak...bleh kn??huhu


#sedang menunggu hari utk test jpj..ngeeeee

04 April 2009

tertekannyew!!!

ya rabbi...aku bkn la sekuat, setabah and setenang yg disangka....
nape ekkk????
aku tau dh takdir
tp
arggghhhhhh
aku tidak kuat utk menerimanya
JADILAH HAMBA YG REDHA DGN SUME TAKDIR-NYA
ye, aku tau...
tapiiiiiiiii
ngeeeeeeeeeeeeeeeeeee
somebody help me plz
aku rase mcm nk pegi planet lain je
aku tenggelam dgn keadaan ni....
sepatutnye aku yg ubah keadaan ni
tp cmne nk ubah?????
korg ckp ckit
aku nk environment yg bleh wt aku b'semangat balik
seriously now rase down sgt2
YA ALLAH, BANTULAH HAMBA-MU INI....................