26 February 2009

h0w daRe y0u, fiFi!!!

sebelum
selepas


ngeeee....aku sgt geram+sedeyh...fifi punya pasal la ni...sesedap rasa nk pijak sepit rambut aku....grrrrrr...maybe korg ckp bnde kecik je...tp ske hati aku la...blog aku...actually sepit rambut tu dh lame beli..time kt hostel lg...tp lum gne cz aku sje wt spare...now sepit yg lame tu dh patah gak, tp aku la yg patahkan...hehe...sepit ni aku gne lum sampai 2 minggu pn...huhu...fifi pn mcm tau2 je esok aku nk kuar...hmmm...t'paksa beli yg baru...huhu
for my best buddy...
esok2 klw xde pape hal, aku dtg uma ko k...tunggu taw...


25 February 2009

kEm VS jaGe fiFi

errmmmm...aku nk g kem tu...kem ape? ade la kn...pnjg sgt nk cite kt cni... dh la time kt penang dulu aku x pegi...yg tu x pe la kot sbb jauh...kali ni kt hulu langat je...abg aku ckp bleh je dia hantar...tp mak aku plak mcm x bg... cz ahad ni skola adik aku wt meeting...so aku kena jage fifi...tensen2...tp ksian kt sue r...aku x pegi dia pn x pegi cz xde member...cian dia...maaf la sue... and now, aku xde mood nk wt pape pn...mood nk on9 ade la...haha..tp mood nk wt keje uma tu mcm mls ckit...huhu..jahat kn aku...

23 February 2009

teSt c0mpuTer

tettttttttttttttttttttttttttttt

aku dpt 49/50...slh 1 je...hehe...x sia2 la aku dtg awal pg td...yeap, aku dtg sgt awal...akak tu suruh dtg kul 7.45a.m...tp kul 7.10 aku dh sampai... then t'paksa la menunggu sambil b'diri...huhu...and balik td, tumpang member....ehek... x yah naik bus....huhu..

i haTe tHis feElinG s0 muCh

.::* nape ni mira? jgn la mcm tu...kena kuat... tahan feeling tu dgn mnyatakn dia hak milik owg...insya'ALLAH dpt thn...*::.
msj ni best buddy aku yg bg....


sape dia? no need to know...owg t'tentu je yg tau...i dunnow la what happen to me...i know i must forget him...but...argghhhh...really2 hard... klw dgr certain lagu, dan2 t'ingat kt dia...kdg2 muncul dlm mimpi...

& pg td...huh..time nk tunggu akak tu dtg...aku nmpk dia...mula2 x perasan... tibe2 je mcm t'nampak dia...then mulut aku pn trus t'sebut name dia... "******" eyh...bkn kot...hrp2 bkn dia la...cz klw btol tu dia, for sure la aku angau blk...huhu...lpas kete dia b'gerak ke hdpn, aku nmpk la plat kete tu...and yeah, it's him...

oh my god...astaghfirullahalazim...no! aku x bleh syg dia lg...aku kne lupakan dia...cz dia hak milik owg...and owg tu adalah kwn baik aku sendiri... lg pn aku dh ckp kt kawan aku tu, "he is yours.." ya rabbi...anybody plz help me to forget him...aku mesti lupakan dia!!! u know what..patut la aku mcm x t'pikat pn dgn lelaki lain...cz aku still syg kt dia...cmne ni...for those yg tunggu aku, i'm sorry la guyz...aku x brani jnji ape2...but i'll learn to accept you all...

I MUST FORGET HIM!!!

22 February 2009

aku x TaW naK leTak taJuk pe weYh!

*cite ni khas utk family aku yg dh tau pasal bnde ni...korg2 yg lum tau, abaikn je k...

jeng jeng jeng

gler towl....he texted me...tnye now kt mane & kt uma ade sape...then aku pn mcm pelik r kn...nk blk, blk je la nape nk tnye mcm tu plak...time maghrib tu aku dgr kete dia masuk...aku wt mcm biasa je...tp bila aku dgr mcm lbh dr 1 pintu kete dibuka, pergghhhh...cuak beb!spt yg aku jangka, dia bwk ehem2 & ehem2...as a family, aku rase korg yg dh knl mak aku tu akn tau pe reaksi mak aku...yeah, mak aku x layan sgt...aku serba slh doe...klw x lyn, tu tetamu... klw lyn, kang mak aku plak ckp mcm2...tp aku lyn r gak ckit2...t'pulang la my mom nk ckp pe pn kn...aku pn x taw nk borak pe...ade la ckit2...tp selebihnye aku jz tgk fifi & ehem2 main...huhuh...sowry la sis...then dia ade ckp klw free dtg la uma dia...owh...dia dh dok uma sendiri...kt telok panglima garang... aku pn ckp, insya'allah...huhuh..but seriously, aku sgt cuak + nervous + gelabah etc... lg2 time abah bru balik surau...tatot seyh!!... hmmm...aku jz bleh doakan je... x taw nk wt pe lg... korg doakan yerk!!!

saLam

d0a untuKmu & unTukKu

for my best buddy

aku doakan ko selamat m'jalani operation tu...even operation kecik je, aku tetap risau k...tp aku x ckp kt ko pn yg aku risau..huhu...anything happen, aku nk ko tau yg aku syg sgt kt ko...fren forever k...maybe aku x dpt tgk ko kot...xde org hntr la...lg pn ko amik cuti 3 hari je kn...hmmm...take care k...


for me

good luck utk test computer esok...hehehe...gler lmbt aku amik weyh...ni pn best buddy aku dh sibuk tnye bila nk amik...ok, wish me luck k!

18 February 2009

510 iN meMoRy....













atas(dari kiri):king, haziq, acap faiz
tengah(dari kiri):wani, adilah, saidah, ana, maryam, zesh, azie, nazu, amira(aku)
duduk(dari kiri):ah chong, iqbal, cikgu azmi, fahmi, syahmi

eheh...dan2 t'ingat kt member klas...huhu...aku rindu kamu sume!! hari ni aku nk cite pasal dak2 klas aku...x ramai pn...16 owg jew...huhu
CIKGU AZMI AZUAN BIN ABDUL WAHAB
walaupun owg ckp ckgu ni garang, tp bg aku dia baek...garang dia ade sebab...dia dh kawen...name wife dia x taw la sape tp aku dgr anak homeroom dia panggil kak ina...anak dia comey beb...namenye alia azmira...ckgu azmi ajar subjek sejarah...ckgu, we all syg banget kt cikgu...
RAJA SYAZWAN AZRI BIN RAJA ANUAR JONAIDEE
kitorg panggil dia 'king'...sume cikgu ckp dia mcm blur..tp pandai doe...anak homeroom cikgu rohani...act dia ok...i dunnow what happen to him tp aku dgr cite dia pernah masuk RMC..then maybe x thn kt situ..dia pnye self confidence jd low...perangai dia yg paling aku x ske, dia slalu masuk klas lmbt & meja dia sgt b'sepah...ye la..aku kn ktua kebersihan..jd mata aku sgt sakit tgk sepah2 nie...hehehe...
MUHAMMAD ASHRAF FAIZ BIN HJ. MUHD NAHRAWI
ktorg slalu panggil dia acap faiz...anak homeroom miss wan...ex-SAMBEST...pernah kne gosip dgn zuha...hehe...maybe cz dorg je yg amik seni dlm kelas...& dorg gak slalu b'debat..b'debat ke?aku nmpk mcm gado r...huhu..opss..dia ni PRS...lg pe ek...nnt la aku pk lg...
MOHD HAZIQ BIN ABDUL WAHAB
dak pandai dlm klas...aku dgr skrg dia wt foundation kt mane ntah...x taw la btol ke x...dia agak pendiam...tp otak dia sgt b'geliga...anak homeroom cikgu chempaka beb...
MOHD FAHMI BIN MEHDIN
ni homeroom aku...owg ckp dia hensem...ramai peminat...tp bg aku dia mcm bajet hensem je...huhu...pndai BM...tu je kot pasal dia...
MOHD SYAHMI BIN SULAIMAN
syahmi ni BWP...pres-x...presiden biro...time bru masuk dulu dia yg jd KSU...anak homeroom cikgu haida...cara dia jln sgt b'karisma...kekekeke
ARIFF SYAMIN BIN HISYAM YONG
BWP gak...dia presiden LDP...slalu dgr suare dia je time bg announcement kt surau...dia ni mixed-blood...pandai...abg dia blaja kt rusia...dia anak homeroom ckgu rozilawatul...
MUHAMMAD IQBAL HAKIM BIN ZAZULI
our KSU yg b'jaya...hehehe..anak homeroom miss wan...pandai gak...oppsss...dia ni presiden jemaah dakwah islamiah...ex-SAMTAJ...
will be update later...


16 February 2009

ceRitA taK beRtaJuK....heK heK heK

15 Februari 2009
first of all, sblm aku t'lupe, nk wish happy besday to my sweet cousins, angah & dina...aku wish kt cni je la yerk...cz xde no phone angah..n dina plak, xkn aku nk dtg uma dia jz 4 wish her besday rite...for sure la ayah dia ckp, mimpi ape mira dtg uma...kekeke...so, angah, aku hrp ko pnjg umur & murah rezeki + dpt result yg cmrlang utk spm k...dina plak, akak doakan pnjg umur & murah rezeki...klw mkn kek jgn lupe hntr uma akak ye...hahahaha...

8.00p.m.
i got a call...from ofis JAIS??? errkkkk...ape slh aku weyh?!
jeng jeng jeng.................
aku : helo..assalamualaikum..
dia : wa'salam...tgh wt pe? nk tgk wayang x? kwn aku ckp best...
aku: x wt pape...nk la...tp kwn aku nk ikut bleh?
dia : kwn yg mane? laki ke prmpn? abg knl x?
aku : lelaki..anak ckgu M...x knl...
dia : klw prmpn xpe la...ni lelaki...abg x knl plak tu...x yah la...
aku : yela...ko kt mane ni?
dia : kt ofis...jap lg abg balik...ko siap2 k..abg smpai je trus pegi..
aku : ok...

then aku lepak2 dulu... cz lmbt lg dia nk smpai...

8.22p.m.
tibe2 telinga aku menangkap bunyi deruman enjin kete beliau...erkkk..bapak cpt smpai...terbang ke ape...huhu...pastu aku cpt2 masuk bilik nk b'siap... then fifi plak sibuk nk ikut masuk bilik....adoi..klw fifi masuk confirm la mulut dia xkn b'henti b'ckp..."eee..cntknye kakak.." "kakak, nk pakai ni.." ha...dia slalu mntk nk pakai lipbalm & lipgloss aku...kdg2 deodorant pn nk jgk...kekeke.. dlm kekalutan xnk bg fifi masuk + nk cpt2 tutup pintu, tibe2 kpale fifi t'hantuk kt pintu...wakakaka...menanges la dia...hehe...sorry dik... tp kn..rupa2nya bunyi kete tu bkn kete abg aku...tu kete neighbour aku...cmne la aku bleh lupa yg bunyi kete neighbour aku pn mcm tu jgk...huhu...then aku tarik nafas...calm down mira...relax k...ok, lpas tu b'siap2...tangkap gmbr ckit...hehehe...

8.55p.m.
dia smpai...dr shah alam ke banting...fikir la sendiri brape speed dia bwk...
then, call faiz, ajak dia skali...dlm kete tu aku nebes gler...first, sbb first time nk jejak tmpt tu...second, sbb abg aku drive laju gler...110-120km/h...weyh..ko ingat ni highway ke...ntah brape byk kslhn lalulintas yg dia wt...yela..aku kn nk amik test comp so kena prihatin ckit...kekekeke...

9.30p.m.
sharp. smpai la tmpt yg dituju...faiz pn dh tunggu kt atas...then trus beli tiket...tp dh sold out...huh..klw aku taw mse surf internet nk tgk showtime tu aku trus book tket...huhu..abg aku beli gak...tp cite the pink panther 2...ok gak r cite tu...tp sgt t'kilan sbb klw bleh aku nk pecahkn rekod aku tu dgn tgk cite upin & ipin...hajat x kesampaian...huhuhuhuhu...

11.30p.m.
cite habis...trus balik...kali ni dia drive lbh kurang 90km/h je...then beli mc.d... tu je mknn kitorg dpt beli dgn cpt tanpa perlu turun drpd kete...huhuhu... smpai uma trus mkn....then tdo...

owh yeah...dia ckp nk tgk gak cite upin & ipin tu...maybe lpas habis kursus... hari rabu or khamis...dh jnji dgn faiz...tp..hari khamis tu nenek wt kenduri...for sure la mak x bg kuar...tp tgk la cmne nnt....huhuhu

saLam

14 February 2009

peRjaLanaNkU unTuk memEcaHkaN reKoD beRakHir denGan kekeCeWaaN

coretan sms...
13 feb 2002
amira : salam...esok free x? jom tgk wayang..
+601******** : cite ape? ok gak..
amira : cite upin & ipin...kwn aku ckp cite tu best..
+601******** : bleh...nk g kul brape?
amira : x kisah...ko bleh balik kul brape?
+601******** : tgh hari ckit bleh?
amira : ok jew..nk pegi b'dua je ke?
+601******** :yela...dh tu nk ajak sape lg?
amira : ntah...depends la...aku ingat nk ajak member, tp dia keje plak...
lpas tu dia x reply & aku pn dh tdo...

14 feb 2009
10a.m.~ aku dh ir0n baju & tudung..
11a.m. ~ i'm start waiting..
12p.m. - 2.55p.m ~ still waiting...tp dlm hati dh t'bakar da..huhuhu
2.56p.m ~ got a sms

+601******** : mira, tgk kt internet, showtime cite geng kul brape? kul 4.30 p.m ade x?
amira : ade, kul 4.45p.m..
+601******** : abg bru bgn tdo ni..letih sgt bdnnye sbb mlm td ade operasi...(valentine la katakn)..slps tu ade kul brape lg? mlm xde ke?
amira : mlm kul 7p.m, 9.10p.m & 11.20p.m..
+601******** :klw tgk yg kul 9.10p.m ok x? cz ptg ni msti ramai..
amira : ok jew...

dunnow la what to say...mse aku iron baju pg td mak aku diam je...n then kul 3p.m tu dia tnye, pg td iron baju nk g mane? aku senyum je...hehehe...maaf la mak...x ckp awal2 nk kuar...klw ckp nnt msti kena leter pnye...huhuhu...tp mira kuar dgn abg iwan je...bkn dgn owg lain...so, jz wait & see jd x nk kuar mlm ni...

########################################################

8p.m. ~ dia x sampai lagi...
8.10p.m ~ mak aku dh perli, " eh, kate nk tgk wayang.start kul brape?nape x pegi lg?"
8.15p.m. ~ got a call > still kt klang..mcm x sempat je..klw tgk kul 11.20p.m. bleh x?i ask my mom..n bla bla bla...tgk la nnt cmne...

coretan sms lg...
amira: nk tgk kul brape? sempat ke nk tgk kul 9.10p.m?
+601******** : mcm x sempat je..tgk isnin pg je la..ok x? x pn ahad mlm ke lpas abg balik keje..hari ni bleh tp kul 11.20p.m. je la kita tgk k..
amira : mak x bg kuar mlm2...lg pn kn esok ko nk keje...
+601******** : ok, tunggu je la abg balik nnt cmne...

SERIOUSLY FRUST TAHAP GABAN...mcm nk nanges weyh...aku x taw nk ckp ape lg...tp dlm hati ni mmg t'bakar dowh...kdg2 aku rase mcm jd mangse...mangse ape? jz owg t'tentu je yg tau...aku t'sepit dowh!!! n now mmg xde mo0d nk pegi...tgk la esok2 cmne...simpan je la baju tu...mmg x pakai lg pn...ye, aku beli baju baru...nape? x bleh? ingat nk pakai bju tu time kuar... ntah bila r nk kuar...huhuhu..rase mcm nk komotkn balik je tudung yg aku dh iron tu...%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

12 February 2009

yeAH...s0 wHaT??!!!

  • aku x pernah g times square, the mines, the summit, one utama, mid valley & even aeon bukit tinggi pn...aku jz pernah g kompleks pkns & subang parade je...tu pn time skola rendah...msti korg x caye kn...
  • aku x pernah tgk wayang...but now aku t'ingin sgt cz nk tgk cite upin & ipin...tp mak aku plak x bg...even nk g dgn abg aku pn dia x bg...alasannye, abg iwan bz...huh! bz la sgt...seriously frust bila mak aku x kasi pegi...aku ingatkan klw g dgn abg iwan, dia bleh bg...ni x bg jgk...klw x bg tu, bwk la aku kuar...hmmm...xde maknenye!!

arrgghhhhhh....damn bored....cz asyik t'peruk je dlm uma....last aku kuar hari sabtu lepas dgn adik aku...n now dh hari khamis....dh mcm org gler...huh... bosan seyh...almost all novel yg ade dlm uma aku ni aku dh habis bace...nk beli novel baru pn x bg jgk...ya rabbi....aku ni klw dh bosan sgt bleh jd tension...dh tension nk luah kt sape? abg aku je la...member lain sume bz...arrggghhhhhhhh....DAMN BORED!!!!!!!!!!!

10 February 2009

d0a j0d0H

Ya Allah...
Seandainya telah Engkau catatkan
dia akan menjadi teman menapaki hidupku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan antara kami
Agar kemesraan itu abadi
Dan Ya Allah...Ya Tuhanku Yang Maha Pengasih
Seiringkanlah kami melayari hidup ini
Ke tepian yang sejahtera dan abadi
Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan
dia bukan milikku
Bawalah dia jauh dari pandanganku
Luputkanlah dia dari ingatanku
Ambillah kebahagiaan ketika dia ada di sisiku
Dan peliharalah aku daripada kekecewaan

Ya Allah Ya Tuhanku Yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan
Melontar bayangannya jauh ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Agarku bisa berbahagia
Walaupun tanpa bersama dengannya

Dan Ya Allah Yang Tercinta...
Gantikanlah yang telah hilang
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah
Walaupun tidak sama dengan dirinya

Ya Allah Ya Tuhanku...
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik buat hambaku
Kerana Engkau Maha Mengetahui
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini
Ya Allah...
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku
Di dunia dan di akhirat
Dengarlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini

Jangan Engkau biarkan aku sendirian
Di dunia ini mahupun di akhirat
Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman seperti akhlak Rasulullah
Supaya aku dan dia dapat membina kesejahteraan hidup
Menuju ke jalan yang Engkau redhai
Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh dan solehah
Amin.......

maybe korang cakap mcm t'lalu awal...tp ske hati aku la..blog aku...hehe...x salah klw kita doa drpd awal...huhu


saLam

07 February 2009

meM0ri teRinDah seGaLanYa di siNi, kiNi dAn seLamAnYa





















































it's about the reunion...wink wink...not bad la...tp bleh diperbaiki lg...even x ramai, tp tetap meriah...thankz to sir nazri, teacher norlee, cikgu aidah, cikgu zunainah & ustzh sharifah hanizan yg sudi dtg...for the committee members, congratz k cz korg b'jaya m'anjurkan majlis ni...really enjoy it...huhu

F - friends
R - responsible
I - intelligent
E - exciting to be around
N - nice always
D - dependable
S - smile a lot

F - friend personality
O - outstanding
R - really great memories
E - excellent listener
V - very kind
E - enjoyable
R - remember our friendship
saLam

03 February 2009

aMpun paK poLisi!!! hekhek

30jan2009.....for the first time, aku g banting naik moto...hehe...desperate la... actually kul 9.45 aku dh kuar tunggu bus...tp dh 10minit tunggu xde gak...so aku decide la nk naik moto...mak aku mmg x bg cz klw abah aku tau habis la...huhu...but at last dia bg gak...yela...klw x sape nk hntr aku..kang bising plak makcik sorang tu xde member...kekeke...dgn m'gunakan helmet yg dipinjam oleh ain, aku merempit la ego aku tu dgn kelajuan 60km/j...hahaha...n then mcm mls je nk parking kt surau cz tmpt tu open sgt..kang ade pak polisi mati la aku...huhu...so aku decide parking kt megah...dek krn gelabah+cuak tahap gaban, aku g parking kt tmpt pkrja...patotnye parking kt dpn pintu tu..selamat ckit...pe r mira ni...tp xpe r..bkn kena byr pn klw parking kt situ...hekhek... then aku meneruskan p'jlnn ke bank islam yg agak jauh...dan2 plak ade mamat2 keje megah ni nk ngorat aku...care korg ngorat tu, ingat aku ni tikus ke...huh!! pikir la cara lain yg lebih berkesan...kekekeke...hmmm...penat seyh menapak...dgn kete yg bapak laju...x nampak ke aku nk melintas nih...tau la aku tecik...hukhuk...then dok dlm bank tu almost an hour...ramai doe...pastu ikut ila g celcom centre...g beli baju...g carine chia...hehe...pastu g mkn...dsebabkn dh boikot kfc, mc.d, n pizza, so we all decide mkn kt sayang manis...bleh tahan la..next time bleh dtg lg...dgn sape ntah...huhu...tau2 je dh kul 1.30...mak pn dh call suruh balik...so aku pn balik la...meninggalkan ila dgn kawannye yg baru sampai...ok la tu...at least aku x tinggalkan dia sorg2 tunggu zaki balik solat jumaat....time balik pn kena ngorat gak dgn mamat yg keje kt megah tu...mangkok towl...huhu...aku selamat sampai uma dlm kul 1.55...dh gerimis da mase tu...but ok la...at least dpt gak kuar...tp, bila la nk jejak aeon bukit tinggi tuh...huhu

saLam