25 January 2009

reaLLy2 anNoyiNg!!!

tanpa disengajakn, aku t'view profile sorg mamat ni...alaaaa...dak utara tu...dulu minat dia...but now xde da...menyampah ade r...bajet bagus...so annoying la....ko fikir ko hensem sume org ske kt ko la...blah la weyh!!jz now aku tgk pic ko pn dh naik menyampah...huh!!!ANNOYING TAHAP GABAN!!! cume aku & ila je tau nape mamat ni sgt m'annoying'kn...hahahaha(gelak evil)... dan2 t'ingat time oral dulu aku kena acting as doc yg jht cz xnk treat koyotito... hahaha...i'm a bad doc....huhu...neway, thankz teacher cz bg markah yg agak byk...hehe

saLam

23 January 2009

dEep gLer ayAt diA

"ko nk tau, senior2 aku sume matured gler...xde rupa dak form 5 pn" adikku memulakan bicara.
"standard r tu..member2 aku kt maktab dulu pn matured2 gak" balasku.
"tp nape aku tgk ko x matured pn?" tanye adikku.
"sebab aku awet muda"ujarku.
"ko ni bkn awet muda..tp awet kanak2!!"balas adikku.

pergghhhh!!! bapak deep ayat dia...adoyai...aku pn x taw nk ckp cmne...mmg dh mcm ni nk wt cmne...huhu..sedih dowh...

saLam

20 January 2009

keMahuAn haTi vs keHenDak aKaL

KEMAHUAN HATI
  • nk jd mcm teenagers lain...bleh kuar slalu dgn member...tgk wayang...window shopping...aku x jejak lg aeon bukit tinggi tu...mcm kesian je kn...bkn jauh sgt pn...
  • t'ingin nk couple...calon mmg dh ade...tp calon utk jd pkwe...
  • nk pakai baju lawa2...mcm remaja skrg...

KEHENDAK AKAL

  • aku ini anak dara yg harus m'jaga maruah keluarga...x elok klw asyik kuar uma je...
  • stiap manusia dikurniakan rasa cinta...kena pandai2 kawal...salurkan rasa itu melalui jalan yg halal...kita tidak digalakkan b'cinta sblm kawen krn ALLAH dh gantikn dgn nikmat cinta selepas kawen yg lebih indah...
  • tp lebih cantik jika menutup aurat dgn sempurna...

itulah aku...sentiasa keliru antara kemahuan hati & kehendak akal...aku mmg jrg kuar dgn member...slalu dgn family je...klw g kedai pn dgn fifi je...x brani sorg2...pasal cinta tu...mmg parah la...syaitan yg durjana slalu goda aku...argghhh!!bleh jd gler aku...huhu...bila la mira nk b'ubah...sejak dok uma ni tahap keimanan aku mmg low thp gaban...astghfirullahalazim....pasal pakaian plak, now aku slalu kuar pakai bju kurung je...klw x sempat nk iron bru pakai bju t-shirt...tp klw jz kuar g kedai pakai t-shirt je la...wt habis karen je nk iron baju...hehe...ni la kehidupan aku...mmg x same mcm remaja lain...kdg2 tgk jiran aku kuar slumber je x pkai tdg...aku jz bleh istighfar je...nk tegur tkot x bleh terima plak...huhu

saLam

teNtaNg ciNta


ni la buku yg baru aku beli....x la baru sbnrnye...nk dkt sebulan...ade 3 sebab kenapa aku beli buku ni...
1) aku memang dh lame sgt nk beli buku ni...sejak thn lepas lg...
2) time tu aku tgh frust dgn sorg lelaki yg aku prnh syg...but now dh x syg da...cz dia dh ade owg lain...sedih seyh...ade org lain x gtaw aku...rase mcm org bodoh je...huhu...but now dh ok da...aku doakan F & H bahagia...kawen nnt jgn lupe jemput aku taw...haha
3)time ni gak aku t'minat kt sorg lelaki yg b'asal dr utara...aku rasa aku x bleh biarkan perasaan tu b'putik, b'tunas & b'cambah m'jadi syg...bahaya nnt...
makanya aku belilah buku ni...member aku cam pelik je bila dia tgk aku beli buku ni...i'm ok la dear...dh redha dgn bnde tu...sape la aku ni...hukhuk

buku ni sgt bagus...nk tau nape? bace la sendiri...aku x reti r nk explain...huhu...

saLam

19 January 2009

seJaRah yg taK mungKin beruLaNg

ayat nk gempak jew..huhu..saje nk cite pasal sejarah p'sekolahan aku...firstly, aku masuk tabika kemas time umur 6 thn...wktu tu thn 1997...aku ingat lg cikgu yg ajar aku...name dia cikgu rahmah...
and then thn 1998 aku masuk darjah 1 kt skola kebangsaan sungai lang & sekolah rendah agama sungai lang...
time kt SKSL antara ckgu2 yg aku still ingat adalah cikgu linda, sir nazri, cikgu sukirafli, cikgu syed, ustzh sharifah hanizan & ramai lg...SRASL plak aku t'ingat kt ustzh ruslimah, ustzh fareen, ustzh zarinah, ustzh rujiah, ustzh yati & lain2...x larat nk tulis...huhu...
kemudian pd 7 jan 2004 aku m'dftrkn diri di skola agama menengah unwanus saadah kanchong darat...3 thn 3 bln je kt situ...but now still contact dgn ust rafi, ust ilman & cikgu rushidah...
lastly, aku mendaftarkn diri di mrsm kepala batas pd 16 apr 2002...kt cni lg ramai ckgu...antaranye, ummi che som, cikgu norsham, cikgu azmi & lain2...
di sini sy nk ucapkan TERIMA KASIH CIKGU!!!

saLam

mY faMiLy



olla...ni la family aku...ape yg interesting ek?? i have 4 siblings...first, abg iwan... umur dia dh 23 thn...now keje kt JAIS... second, aku la...hehe...now tgh kebosanan kt uma...sbb tu r tulis blog...

yg ketiga, adik lelaki aku..umur dia 13 thn...now dia blaja kt sms kuala selangor a.k.a. kusess... lastly, my cute sis, fifi...bru 3 thn...tp dh byk ckp...cuti ni t'paksa la aku melayan dia main...main masak2 beb...huhu...cmne r mira ni nk matang...haha...i think thats all about my family...esok2 aku cite lg ek...


saLam