26 September 2009

ceritera raya

1 syawal
ehem2... lepas semayang raye, mula la bermaaf2an sesama keluarga... pastu g uma nenek belah abah yg jaraknya dlm 100meter je... muahaha.. lepas raye kt sane balik kg belah mak plak... lebih kurang setengah jam perjalanan je... dekat kn? hikhikhik... then raye la uma nenek2 and atok2 sdare kt sane... ermmm, thn ni kt kg aku banjir... time nk raye uma nenek sdare ni ktorg kena buka kasut yg lawa dan berkaki ayam utk masuk ke uma nya... huhuhu... sadis btol... klw aku taw aku bwk slipar jepun...hoho.. dh habis raye tu lepak la kt uma arwah atok... tido2... penat kumpul duit...hekhek... pastu dlm kul 4 lebih kena balik uma sbb kul 6 abah aku kena keje...huhu... malam tu xde wat pape pn... tgk tv jek...huuu

2 syawal
terlewat bangun...haha.. tibe2 je mak aku ckp makcik yg kt pahang tu balik... dia sampai mlm td... aku pn mcm.. erkkk, kate thn ni x balik? xpe la... bkn slalu jmpe dorg...hoho.. pastu siap2 then g raye uma sdare belah abah plak... kali ni agak best sbb raye ramai2 dgn sepupu sepapat... aku asyik kena bahan je... makcik aku yg kt chini tu dok suruh dtg uma... pastu time raye uma atok sdare ni anak dia duk kuantan gak, kt tg lumpur... dia pn ckp suh dtg uma... hohoho.. insya Allah, klw aku x brape segan aku dtg...hoho.. then ptg tu duk di uma saje sbb family belah mak nk dtg... penat seyh tlg masak... ececehhh, padahal aku tlg kupas bawang je... muahahahaha...

3 syawal
beraya uma sdare belah mak kt kanchong... belah petang sampai malam duk uma je... melayan tetamu...huhu

4 syawal
konon2nya mahu duduk di uma saje... hmmm, kul 11.30 luqman dtg... thankz la dtg uma aku walopn ptg tu ko dh nk balik kem...ngeee... pastu makcik aku dtg... lepas zohor plak kwn adik aku dtg... gurl taw... malu2 kucen dorg ni... maybe dulu pn aku begitu...huhu...pastu naim, amin and asri plak dtg... lepas dorg balik aku terus siap2 sbb nk raye uma makcik2 belah mak aku...

5 syawal
bangun awal... mahu beraye ke kuala selangor... janji nk g kul 8... tp kul 9 baru gerak.. hoho.. bertungkus lumus la aku drive kete tu sbb abah keje and abg aku x nk ikut...ngeeeee... mula2 g telok dulu nk amik kete abg aku... x sanggup nk drive kete abah sbb stereng dia berat sgt...huhu.. pastu g uma makcik kt klang perdana... aku ingatkan aku la paling last sampai, rupanya org first sampai... hekhek.. agak bangga di situ...muahahaha... pastu g kuala selangor plak... raye kt sane sampai kul 3.30 petang padahal 2 uma je...huhu.. then drive balik... penat seyh... malam tu aku terbaring je... maklum la, first time aku drive pegi dan balik... sebelum ni just pegi or balik je...huhu

6 syawal
pagi tu beraya uma along and una... konvoi 3 kete... lg 2 kete tu boy yg drive... dorg ckp dorg dh doa2 kt belakang hope aku selamat sampai time aku lead konvoi tu... ngeee... laju sgt ke? hoho... pastu time balik tu mmg aku bwk laju sbb nk kejar mase... sbb ptg tu nk balik kuantan...

7 syawal
sudah berada di kuantan... study.study.study... no more on9...i'll try! doakan kejayaan aku...

No comments: