23 March 2009

sunday..

ok...hari ni ade driving class yg pertama...gler lmbt..owg lain dh dpt p...aku bru start class...huhu...
aku dtg sharp kul 8 pg...tp uncle tu x dtg lg...sia2 je aku jd punctual hari ni...nk tau kul brape dea dtg? kul 8.45...klw aku taw baik aku dtg kul 9 je....
since aku lum blaja ape2 lg, uncle tu suruh tunggu kt bwh pokok dulu...baik gak kn...hehe..tp sbb dh panas dowh...for sure r sunburn muka aku ni...huhu...
sgt2 mengecewakan, sbb blaja x sampai 2 jam pn...jz tunggu je yg bapak lame...
then kul 1 aku blk...tp sbb xde owg amik cz my parents hntr adik aku kt kusess, aku kena r balik naik bus or teksi...
nk tunggu plak 1 hal... patutnye at least kul 1.30 aku dh smpai tmpt keje my best buddy cz lpas tu nk g hospital klang tgk member yg excident...kul 2 baru la bus smpai...aku mcm dh nk nanges da cz takut kena tinggal...huhu...
dh lame x naik bus...tambang rm1.50 je tp aku byr rm10 cz xde duit kcik...padan muka uncle tu m'gagau cari duit baki aku...padan muka aku gak kena b'diri je kt situ tunggu dea bg duit even bus dh grk...klw jatuh wt malu jew...
then dh duduk tu ust rafi call... dea ckp x yah turun kt tmpt keje my best buddy, jz turun kt dpn hsptl sbb dh lmbt... lmbt pn sbb tunggu aku...huhu...then aku pn mcm panas r dgn lum mkn lg...and lum solat pn...tp dh dorg lmbt sbb tunggu aku, aku pn redha je r...
dh smpai dpn hsptl tu ingatkn ust dh smpai tp dea lum grk pn...sbr mira, sabar... x lame lpas tu ust pn smpai dgn kete toyota wish dea...ust ni plg loaded kt skola samus cz slain mengajar, dea ade wt bisnes...then aku tunggu r pintu blkg dibuka dgn muka monyok cz pnt, lapar and lum solat...tp dak dlm tu bg signal suruh duk dpn....argghhhh..tension tul...mentang2 r ust tu sdare aku so korg pn suruh aku duk dpn...xpe2...mira redha lg...ingtkn klw duk blkg bleh r aku melelapkan mata brg seminit dua...klw duk dpn, kena r duk baek2...huhu...
masuk2 je ust tnye, ni nape muka monyok ni...dh bleh bwk kete lum? aku dgn malasnye m'jwb, xde pape la ust...bleh la bwk ckit2...then ust tgk aku mcm badmood je dea pn malas r nk tegur lg...hahaha...jht x aku...
dh half p'jalanan tu bru rase ok ckit... aku pn beramah mesra la dgn ust tu...konon nk amik hati dea balik...kekeke...
then dh smpai, kuar kete je wt muka monyok dgn member2 aku tu...baru r dorg t'kial2 tnye mira ni nape? nk pujuk aku la tu...then dorg tnye pasal result plak...haha...sorry, aku x kn jwb soalan tu...
lpas tu terus naik ats wad 3a... member yg xcdn ni name dea fadhilah...agak teruk gak cz dea still dlm keadaan sparuh sedar...dea knl kitorg...t'haru cz dea ingat lg aku even dh lame x jmpe... tp dea x sedar yg dea sakit...maybe dea x rase sakit kot...aku pn x taw la... dea pnye injured jz kt bhgn ats je...tulang rusuk retak, tulang hidung patah, n rahang patah x silap aku...
lpas tgk dea, aku g solat jap...nasib baik ade tmpt solat kt ats tu...then borak2 dgn akak dea kot...aku x sure...tp akak tu yg jage dea kt wad... lpas tu kitorg pn balik...
tp singgah hospimart dulu cz member aku haus..dorg nk air...aku beli air milo jer...dorg suruh beli smthing to eat cz dorg taw aku lum mkn...tp aku x nk cz aku lapar nasi...x selera nk mkn bnde lain... air milo ni pn cukup utk bg aku tenaga....cewah...mcm iklan plak...hehe...
then balik tu ustz drop kami2 ni kt tmpt keje my best buddy...then aku pn nk turun la walopn mmg xde owg nk amik aku kt situ...lpas tu ust tnye, sape yg amik? aku jwb, ntah..parents sy lum balik lg..nnt sy tumpang la sape2.... xpe2, ust hntr balik..ust tu ckp... dlm hati tu mmg lega banget...hahaha...
smpai uma dlm kul 5.55 ptg...trus mandi and solat...then call my mom suruh beli nasi.... ok, tu je utk hari ni...


* doakan fadhilah cpt sembuh...

2 comments:

nur nina said...

hehe.. xpe2..
biar student tnggu gurunye..
dulu2 pun cmtu gak..
klas kul 10.. kul 8 dh ade kt driving sch00l.. =)

safiamira said...

hehe...punctual nye nina ni... bagus2...